OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σκάνδαλα και αποκαλύψεις για τον εκλεκτό του Τραμπ για υπουργό Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ

04/12/2024 - 20:48
ΗΠΑ - Τραμπ

REUTERS/Nathan Howard

Share on FacebookShare on Twitter

«Τρίζει η καρέκλα» του εκλεκτού του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, για την θέση του Υπουργού Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ.

Ο Πιτ Χέγκσεθ είναι μια από τις πολυάριθμες αμφιλέγομενες επιλογές του Τραμπ για το κυβερνητικό του επιτελείο.

Ο Χέγκσεθ δήλωσε σήμερα ότι δεν υποχωρεί ακόμη και αν η υποψηφιότητά του για να οριστεί επικεφαλής του Πενταγώνου «τρίζει», έπειτα από αποκαλύψεις, σκάνδαλα και κατηγορίες τόσο για την προσωπική και όσο και την επαγγελματική του ζωή, με μέλη του Κογκρέσου, ακόμη και Ρεπουμπλικάνους, να εκφράζουν επιφυλάξεις για τον διορισμό του στο κρίσιμο αυτό πόστο.

«Αυτό το κάνω για τους πολεμιστές, όχι για τους πολεμοκάπηλους. Η Αριστερά φοβάται όσους διαταράσσουν τα νερά και όσους θέλουν να φέρουν αλλαγή. Φοβούνται τον Ντόναλντ Τραμπ και εμένα. Έτσι λασπολογούν με ψευδείς ιστορίες, με δημοσιεύματα με μη κατονομαζόμενες πηγές και ιστορίες γεμάτες ανοησίες. Δεν θέλουν την αλήθεια. Οι πολεμιστές μας δεν υποχωρούν ποτέ, ούτε θα υποχωρήσω κι εγώ», έγραψε ο παρουσιαστής του Fox News και πρώην ταγματάρχης πεζικού σε μια ανάρτηση στο X.

REUTERS/Elizabeth Frantz/File Photo

Στα 44 του χρόνια, ο Χέγκσεθ βλέπει τις τελευταίες μέρες την μία αποκάλυψη μετά την άλλη να έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε αμερικανικά μμε για μια σειρά υποθέσεων, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών για κατάχρηση αλκοόλ και σεξουαλικές παρενοχλήσεις που χρονολογούνται από το 2017.

Αυτά τα σκάνδαλα δεν οδήγησαν σε διώξεις αλλά ρίχνουν βαριές σκιές στον Χέγκσεθ, εγείροντας προβληματισμούς και επιφυλάξεις για τον διορισμό του με την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο να μειώνεται.

Το NBC News επικαλέστηκε 10 νυν και πρώην υπαλλήλους του Fox News σε ρεπορτάζ του χθες που αναφέρθηκε στην κατανάλωση αλκοόλ από τον Χέγκσεθ που επηρέαζε και τη δουλειά του στο τηλεοπτικό δίκτυο, όπου εμφανιζόταν στο πλατό μυρίζοντας αλκοόλ, μιλώντας σε συναδέλφους για το χανγκόβερ που είχε.

REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo

Ο Τραμπ σκέφτεται τον Ρον Ντεσάντις για την θέση

Χθες Τρίτη, η Wall Street Journal ανέφερε για πρώτη φορά ότι ο Τραμπ επανεξετάζει την επιλογή Χέγκσεθ για το υπουργείο Άμυνας και μπορεί αντ’ αυτού να προτείνει τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις. Οι New York Times και ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Bulwark ανέφεραν επίσης τις σκέψεις αυτές του Τραμπ.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζόνι Ερνστ, ένας Ρεπουμπλικανός βετεράνος του στρατού, είναι επίσης μεταξύ των ονομάτων που εξετάζονται για να αντικαταστήσουν τον Χέγκσεθ, μετέδωσε χθες το CNN.

Οι αμφιβολίες για τον Χέγκσεθ αυξήθηκαν με την εμφάνιση ενός παλιού email στο οποίο η μητέρα του τον αποκαλούσε «κακοποιητή γυναικών».

Οι υποψήφιοι υπουργοί του Τραμπ πρέπει να επιβεβαιωθούν από την αμερικανική Γερουσία των ΗΠΑ, την οποία οι Ρεπουμπλικάνοι ελέγχουν.

Ο Χέγκσεθ συναντήθηκε με βουλευτές και γερουσιαστές στο Καπιτώλιο αυτή την εβδομάδα σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την υποψηφιότητά του.

REUTERS/Nathan Howard/File Photo

Τουλάχιστον ένας από τους στενούς σύμμαχος του Τραμπ, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, χαρακτήρισε χθες τις κατηγορίες εναντίον του Χέγκσεθ «πολύ ανησυχητικές» και ότι ορισμένες από αυτές «θα είναι δύσκολες», σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Μέχρι στιγμής, δύο από τις επιλογές του εκλεγμένου προέδρου – ο Τσαντ Κρόνιστερ για την ηγεσία της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA) και ο Ματ Γκετς για υπουργό Δικαιοσύνης, έχουν αποσυρθεί, εν μέσω επικρίσεων και ανησυχιών για έρευνες σε βάρος τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες αρχείου Reuters

Tags: ΗΠΑΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

WSJ: Ιράν και ΗΠΑ δεν κάνουν πίσω στις συνομιλίες – Η Τεχεράνη αρνείται να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου

06/02/2026 - 18:39
Φιντάν - Τουρκία - ΕΕ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Συνάντηση Φιντάν με την Ευρωπαία Επίτροπο Διεύρυνσης – Στο επίκεντρο το Κυπριακό

06/02/2026 - 17:45
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν στο Ομάν: «Έγινε μια καλή αρχή και θα συνεχιστούν», λέει η Τεχεράνη

06/02/2026 - 17:20

Διαβάστε Επίσης

WSJ: Ιράν και ΗΠΑ δεν κάνουν πίσω στις συνομιλίες – Η Τεχεράνη αρνείται να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου

C-130J: Η Βρετανία βρίσκεται σε «προχωρημένες» συνομιλίες για την πώληση των τριών τελευταίων μεταγωγικών αεροσκαφών

Τουρκία: Συνάντηση Φιντάν με την Ευρωπαία Επίτροπο Διεύρυνσης – Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν στο Ομάν: «Έγινε μια καλή αρχή και θα συνεχιστούν», λέει η Τεχεράνη

Korkut: Μέσω Τσεχίας, η Τουρκία προωθεί τα συστήματα αεράμυνάς της στην Ευρώπη – Συμφωνία Aselsan και CSG

Ο Ζελένσκι δεν είναι «ικανοποιημένος» από την απόδοση της Πολεμικής Αεροπορίας σε κάποιες περιοχές της Ουκρανίας

Πυραύλους AIM για την αεράμυνα της Ουκρανίας στέλνει ο Καναδάς – Συζητούν συνεργασία στην παραγωγή drones

Βλαντίμιρ Αλεξέγεφ: Την Ουκρανία «δείχνει» ο Λαβρόφ για την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου αντιστράτηγου στη Μόσχα

Top News

Λατινοπούλου κατά Βελόπουλου: Μιλάμε για επιεικώς επικίνδυνο και τεκμηριωμένα μπάρμπα ξερόλα

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 9 έως 13 Φεβρουαρίου

Η Ιωάννα Τούνη δέχτηκε παρατήρηση στη Σαουδική Αραβία για το ντύσιμο της

Γιώργος Κακούσης: Όλες μου οι συναλλαγές είναι απολύτως διαφανείς και ελέγξιμες, από συναδέλφους έμαθα ότι εμφανίζομαι ως ύποπτος

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert