OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Συναγερμός για πιθανές ένοπλες διαδηλώσεις οπαδών του Τραμπ

16/01/2021 - 16:13
Διαδηλώσεις - Τραμπ
Share on FacebookShare on Twitter

Στελέχη των αμερικανικών δυνάμεων επιβολής του νόμου βρίσκονται σε επιφυλακή για διαδηλώσεις υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ στις 50 πολιτειακές πρωτεύουσες αυτό το Σαββατοκύριακο, εγκαθιστώντας οδοφράγματα και καλώντας την Εθνοφρουρά σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να προκληθούν ταραχές, όπως εκείνες που συγκλόνισαν τη χώρα στις 6 Ιανουαρίου.

Το FBI έχει προειδοποιήσει τις τοπικές αστυνομικές δυνάμεις για πιθανές ένοπλες κινητοποιήσεις στις πρωτεύουσες των 50 αμερικανικών πολιτειών από τις 16 Ιανουαρίου έως την ημέρα της ορκωμοσίας του εκλεγμένου πρόεδρου Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου, τις οποίες θα οργανώσουν υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που πιστεύουν τους ισχυρισμούς του περί εκλογικής νοθείας.

Το Μίσιγκαν, η Βιρτζίνια, το Ουισκόνσιν, η Πενσιλβάνια και η Ουάσιγκτον είναι μεταξύ των πολιτειών που έχουν κινητοποιήσει τις Εθνοφρουρές τους για να ενισχύσουν την ασφάλεια, ενώ το Τέξας αποφάσισε να κλείσει το Καπιτώλιό του από σήμερα έως τις 20 Ιανουαρίου.

Ο Στιβ ΜακΚρόου, ο διευθυντής του υπουργείου Δημοσίας Τάξης του Τέξας, δήλωσε σε μια ανακοίνωση αργά χθες το βράδυ πως οι υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν πως «βίαιοι εξτρεμιστές» ενδέχεται να επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τις σχεδιαζόμενες ένοπλες διαμαρτυρίες υπέρ του Τραμπ στο Όστιν για να «διαπράξουν εγκληματικές ενέργειες».

Ο «συναγερμός» ακολουθεί την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον από ένα μείγμα εξτρεμιστών και υποστηρικτών του Τραμπ. Οι αξιωματικοί των δυνάμεων επιβολής του νόμου δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην αυριανή ημέρα, καθώς οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις και στις 50 αμερικανικές πολιτείες.

Στο Μίσιγκαν, οι αρχές έχουν υψώσει έναν φράκτη περιμετρικά του κτιρίου του Καπιτωλίου στο Λάνσινγκ και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί από κάθε γωνιά της πολιτείας για να συνδράμουν στην ασφάλεια. Το τοπικό κοινοβούλιο ακύρωσε τις συνεδριάσεις την επόμενη εβδομάδα, επικαλούμενο ανησυχίες για αξιόπιστες απειλές.

«Είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα, όμως, διατηρούμε ελπίδες ότι όσοι επιλέξουν να διαδηλώσουν έξω από το Καπιτώλιό μας θα το κάνουν ειρηνικά», επισήμανε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου χθες, ο διευθυντής της αστυνομίας του Μίσιγκαν Τζο Γκάσπερ.

Χιλιάδες ένοπλοι στρατιώτες της Εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους της Ουάσιγκτον, σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη δύναμης στο αμερικανικό Καπιτώλιο. Το εθνικό πάρκο της Ουάσιγκτον και σημαντικά αξιοθέατα θα κλείσουν για τους επισκέπτες την εβδομάδα που έρχεται.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι πρωτεύουσες των αμφίρροπων πολιτειών όπως του Ουισκόνσιν, του Μίσιγκαν, της Πενσιλβάνια και της Αριζόνα βρίσκεται μεταξύ εκείνων που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την εκδήλωση βίαιων επεισοδίων.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΗΠΑΜΠΑΙΝΤΕΝΤΡΑΜΠ

Related Posts

Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ιράν δεν μπορεί πλέον να εμπλουτίζει ουράνιο και να κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους»

19/03/2026 - 21:01
Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Έκκληση για εκεχειρία με το Ισραήλ – Εκτός λειτουργίας υποσταθμός ηλεκτρικής ενέργειας

19/03/2026 - 20:47
Τουρκία - Γκιουλέρ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Γκιουλέρ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: «Η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο»

19/03/2026 - 20:08

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Βροχές στα δυτικά και βόρεια

Σαν σήμερα: Το 1916 ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει τη Θεωρία της Σχετικότητας

Νετανιάχου: «Το Ιράν δεν μπορεί πλέον να εμπλουτίζει ουράνιο και να κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους»

Λίβανος: Έκκληση για εκεχειρία με το Ισραήλ – Εκτός λειτουργίας υποσταθμός ηλεκτρικής ενέργειας

Δένδιας για την κατάρριψη ιρανικών πυραύλων από ελληνικούς Patriot στη Σ.Αραβία: «Είμαι περήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Γκιουλέρ για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: «Η Τουρκία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο»

Νέα «έφοδος» Δένδια: Επισκέφθηκε θαλάμους νεοσυλλέκτων στο 625 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού στα Ιωάννινα [pics]

ΗΠΑ: Ενέκριναν έκτακτη πώληση ραντάρ για τα THAAD, πυραύλων AMRAAM, πυρομαχικών για F-16 και αντι-drone συστημάτων στα ΗΑΕ

Top News

Η Ντέμι Μουρ εύχεται «χρόνια πολλά» στον Μπρους Γουίλις για τα γενέθλιά του: Η φωτογραφία αγκαλιά με την εγγονή του

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Αγαπώ το Παρίσι παράφορα» - Το άλμπουμ του ταξιδιού της στην «πόλη του φωτός»

Ιωάννα Τούνη: Είμαι αληθινή, ειλικρινής και προσπαθώ πάντα να κάνω το σωστό και αυτό μου είναι αρκετό

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Μέσα σε 5 μέρες χτύπησα το πόδι και το κεφάλι μου, έπαθα αλλεργικό σοκ και παραμορφώθηκα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert