OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Καταδικάζει τις νέες δυτικές κυρώσεις και διαψεύδει ότι προμηθεύει τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους

15/10/2024 - 11:16
Fath-360
Share on FacebookShare on Twitter

Το Ιράν καταδικάζει τις νέες κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ και η Βρετανία στην Τεχεράνη και διαψεύδει ότι εφοδιάζει τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους, αναφέρει σήμερα 15/10/2024 ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ισμαήλ Μπαγαεΐ σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε χθες, Δευτέρα, να επιβάλει κυρώσεις σε επτά πρόσωπα και επτά οντότητες, συμπεριλαμβανομένης της αεροπορικής εταιρείας Iran Air, για την εμπλοκή τους στις μεταφορές από το Ιράν βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία.

Στον κατάλογο με τα πρόσωπα και τις οντότητες στις οποίες επιβάλλονται κυρώσεις περιλαμβάνονται επίσης οι ιρανικές αεροπορικές εταιρείες Saha Airlines και Mahan Air, όπως και ο υφυπουργός Άμυνας του Ιράν Σεγέντ Χαμζέχ Γαλανταρί.

Ταυτοχρόνως η Βρετανία επέβαλε επίσης κυρώσεις κατά προσώπων και οντοτήτων του Ιράν, οι οποίες βάζουν στο στόχαστρο υψηλόβαθμους αξιωματούχους του ιρανικού στρατού, της πολεμικής αεροπορίας και οντότητες που συνδέονται με την ανάπτυξη βαλλιστικών και πυραύλων cruise από το Ιράν, μετά την ιρανική πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου.

«Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις, οι επικίνδυνες ενέργειες του Ιράν και των πληρεξουσίων του προκαλούν περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή«, σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι. «Μετά την επίθεσή του με βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ, καταλογίζουμε ευθύνες στο Ιράν και εκθέτουμε αυτούς που διευκόλυναν τις ενέργειες αυτές», πρόσθεσε.

Τον περασμένο μήνα, οι ΗΠΑ, επικαλούμενες πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών, τις οποίες, όπως είπαν, κοινοποίησαν στους συμμάχους τους, ανακοίνωσαν ότι η Ρωσία έλαβε βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν για τον πόλεμό της στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν διέψευσε σήμερα ότι η χώρα του παρείχε βαλλιστικούς πυραύλους στη Ρωσία.

«Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και η Βρετανία έχουν δυστυχώς ισχυριστεί χωρίς αποδεικτικά στοιχεία ότι το Ιράν έχει παρέμβει στρατιωτικά σε αυτήν τη σύγκρουση, κάτι το οποίο απορρίπτουμε κατηγορηματικά«, σημείωσε ο Μπαγαεΐ, αναφερόμενος στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Iran condemned the new EU and British sanctions imposed on Tehran and denied supplying ballistic missiles to Russia, according to a post by Iranian Foreign Ministry spokesperson Esmaeil Baghaei on X on Tuesday.

«Some European countries and the UK have unfortunately claimed…

— Iran International English (@IranIntl_En) October 15, 2024

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών καταδίκασε στη συνέχεια τις κυρώσεις, λέγοντας ότι η επιβολή νέων κυρώσεων από την ΕΕ και τη Βρετανία σε πρόσωπα και οντότητες του Ιράν αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο.

Στο πλαίσιο των κυρώσεων επιβάλλεται πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των προσώπων και απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ.

Πηγές: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙΒΡΕΤΑΝΙΑΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗΙΡΑΝΚΥΡΩΣΕΙΣΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ρουάντα
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

05/12/2025 - 21:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Οι «Ινδιάνοι» της Αεροπορίας Στρατού: Τα Kiowa Warrior με διαθεσιμότητα ρεκόρ και ο δρόμος προς την Αλεξάνδρεια

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία και Δωδεκάνησα – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Top News

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες και εύκολο σαγανάκι γαρίδες ξεχωρίζουν στο μενού της επόμενης εβδομάδας

Η συγκινητική ιστορία 88χρονου που εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ για να ζήσει και η πρωτοβουλία ανθρωπιάς νεαρού influencer

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert