Ιράν: Νέος γύρος αντιποίνων εναντίον βάσεων των ΗΠΑ σε Μπαχρέιν, Ιορδανία και Κουβέιτ

Επίσης, ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού του Κουβέιτ έγινε στόχος ιρανικής επίθεσης, με αποτέλεσμα τέσσερις στρατιωτικοί να τραυματιστούν

Onalert Newsroom
Καπνός στο Μπαχρέιν μετά από ιρανικά πλήγματα REUTERS/Stringer

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν ανακοίνωσαν νωρίς το πρωί (15.07.2026) ότι στοχοποίησαν αμερικανικές εγκαταστάσεις στην Ιορδανία, στο Κουβέιτ και στο Μπαχρέιν, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, αφού οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέο κύμα βομβαρδισμών στο Ιράν χθες βράδυ.

Στην Ιορδανία, ο στρατός του Ιράν χρησιμοποίησε μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα εφόρμησης εναντίον υπόστεγων χρησιμοποιούμενων από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στη βάση αλ Αζράκ κι εγκατάστασης όπου βρίσκονταν αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F/A-18, σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Στο Κουβέιτ, οι Φρουροί της Επανάστασης στοχοποίησαν κέντρο επιμελητείας στη βάση Μίνα Αμπντάλα, που χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός, σύμφωνα με χωριστή ανακοίνωση. Στο Μπαχρέιν, οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν ότι στοχοποίησαν εγκαταστάσεις του αμερικανικού 5ου στόλου.

Οι ιορδανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν τρεις ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους, αφού η Τεχεράνη ανέφερε πως έβαλε στο στόχαστρο βάση την οποία χρησιμοποιεί ο στρατός των ΗΠΑ στο χασεμιτικό βασίλειο.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Κουβέιτ ανακοίνωσαν χθες (14.07.2026) πως ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού του έγινε στόχος ιρανικής επίθεσης, με αποτέλεσμα τέσσερις στρατιωτικοί να τραυματιστούν. Οι τραυματίες έλαβαν ιατρική φροντίδα και βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Κουβέιτ ενημέρωσαν πως αναχαίτισαν έναν βαλλιστικό πύραυλο, πέντε πυραύλους cruise και 33 drones που εκτοξεύτηκαν σήμερα εναντίον μη στρατιωτικών υποδομών ζωτικής σημασίας, και ότι συντρίμμια προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου