Ιράν: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να μας επιτεθούν – Θα απαντήσουμε με συνεχόμενα πλήγματα

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιρανικής πλευράς στο πλευρό των Αμερικανών ίσως αναπτυχθούν και περιφερειακές δυνάμεις

Ιρανοί παραστρατιωτικοί στην Τεχεράνη Majid Asgaripour/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Τεχεράνη ενημερώθηκε ότι οι ΗΠΑ με τη στήριξη κάποιων περιφερειακών χωρών ετοιμάζονται να επαναλάβουν τις επιχειρήσεις τους εναντίον του Ιράν, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κεντρική διοίκηση του ιρανικού στρατού, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ιρανικός στρατός προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε επίθεση των ΗΠΑ θα απαντηθεί με συνεχή πλήγματα εναντίον αμερικανικών βάσεων και συμφερόντων στην περιοχή και τόνισε ότι όποια χώρα της περιφέρειας υποστηρίξει την αμερικανική επίθεση θα θεωρηθεί ότι συμμετέχει στη σύγκρουση.

Νωρίτερα, η Τεχεράνη ανέφερε ότι μετέφερε στην αμερικανική πλευρά τους όρους της προκειμένου να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ.

Χθες Σάββατο (19.09.2026) ο στρατηγός Μοχσέν Ρεζαΐ, γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, είχε επισημάνει ότι οι όροι του Ιράν διαβιβάσθηκαν στις ΗΠΑ μέσω του Κατάρ, που μεσολαβεί για την επίλυση της κρίσης.

«Οι όροι μας είναι ο τερματισμός του πολέμου σε όλα τα μέτωπα, η αποδέσμευση των παγωμένων πόρων μας και η άρση του ναυτικού αποκλεισμού» που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, σημείωσε ο Ρεζαΐ σε συνέντευξή του στο al Jazeera.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ