Ισχυρή έκρηξη στην Οδησσό λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ζελένσκι – «Ασφαλής η ελληνική αποστολή», λένε κυβερνητικές πηγές

Καλά στην υγεία τους είναι όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής που βρέθηκε στην Οδησσό, για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως ήδη σας ενημέρωσε το OnAlert.gr από τις 10:56, η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη – η πρώτη στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο του 2022 – ήταν επεισοδιακή.

Εκρήξεις ακούστηκαν στην Οδησσό, περίπου την ώρα που κατά τις πληροφορίες ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έφτανε στο σημείο που θα γινόταν η συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Την πληροφορία για τις εκρήξεις είχε μεταδώσει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Ουκρανία, Κώστας Ονισένκο.

Αργότερα γινόταν γνωστό πως ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι – Onyx ή Iskander κατά το KyivPost – έπεφταν στην Οδησσό κοντά στο σημείο από το οποίο περνούσε η αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου.

Μάλιστα τον γύρο του διαδικτύου έκαναν βίντεο από το σημείο, η αυθεντικότητα των οποίων πάντως δεν είναι δυνατόν να διασταυρωθεί επί του παρόντος.

Το σίγουρο είναι – όπως διαβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές – πως «δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του Πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής».