OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΙΣΡΑΗΛ: Επίθεση στον αμερικανό ΥΠΕΞ από τον υπουργό Άμυνας

14/01/2014 - 17:09
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μόσε Γιαλόν χαρακτήρισε τις προσπάθειες του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι για ειρήνευση μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστίνιων «μεσσιανικές», όπως αναφέρει σε σημερινό άρθρο της μια ισραηλινή εφημερίδα.

Ο εκπρόσωπος του Γιαλόν αρνήθηκε να σχολιάσει το άρθρο της Γεντιότ Αχρονότ, η οποία επισημαίνει ότι ο ισραηλινός υπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές σε ιδιωτική του συνομιλία πριν από μια επίσκεψη του Κέρι στην περιοχή, χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία.
«Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, ο οποίος δρα βάσει μιας ακατανόητης εμμονής και ενός μεσσιανικού αισθήματος, δεν μπορεί να με διδάξει τίποτα για τη σύγκρουση με τους Παλαιστίνιους», φέρεται να είπε ο Γιαλόν.

«Το μόνο πράγμα που μπορεί να μας σώσει από τον Κέρι είναι να κερδίσει το Νόμπελ και να μας αφήσει ήσυχους», πρόσθεσε.
Μιλώντας σήμερα σε φοιτητές στο νότιο Ισραήλ ο Γιαλόν δεν αναφέρθηκε άμεσα στο άρθρο της εφημερίδας, όμως φάνηκε να προσπαθεί να χαμηλώσει τους τόνους.

«Ακόμη κι αν υπάρχουν διαφορές και ένταση σε διάφορες συζητήσεις, και υπάρχουν, δεν πρέπει να επηρεάζουν τα συμφέροντά μας και τους κοινούς στόχους του Ισραήλ και των ΗΠΑ», σημείωσε ο ισραηλινός υπουργός.
Ο Κέρι προσπαθεί εδώ και εβδομάδες να πείσει τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να συμφωνήσουν σε ένα προσχέδιο πρότασης που έχει συντάξει και το οποίο αφορά στα κυριότερα ζητήματα της σύγκρουσής τους.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το θέμα της ασφάλειας στην κοιλάδα του Ιορδάνη, μεταξύ της Δυτικής Όχθης και της Ιορδανίας, όπου το Ισραήλ επιθυμεί να διατηρήσει στρατιωτική παρουσία ακόμη και μετά τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ισραηλινός υπουργός δήλωσε: «Το αμερικανικό σχέδιο για την ασφάλεια δεν αξίζει το χαρτί στο οποίο είναι γραμμένο».

Ο Γιαλόν συχνά έχει εκφράσει τις αμφιβολίες τους όσον αφορά την πιθανότητα να επιτευχθεί μια συμφωνία με τους Παλαιστίνιους.
Ο ισραηλινός υπουργός Διεθνών Σχέσεων Γιουβάλ Στάινιτζ δήλωσε «σύμφωνος με το περιεχόμενο» των δηλώσεων του Γιαλόν, προσθέτοντας όμως ότι θα έπρεπε να έχει αποφύγει τις «προσωπικές προσβολές».

Αντίθετα, η υπουργός Δικαιοσύνης Τζίπι Λίβνι που είναι αρμόδια για τις διαπραγματεύσεις με τους Παλαιστίνιους, υπερασπίστηκε τον Κέρι στη σελίδα της στο Facebook χαιρετίζοντας τη δέσμευσή του στο μέλλον του Ισραήλ.
Η Γεντιότ Αχρονότ επισημαίνει επίσης ότι ο Γιαλόν αμφισβήτησε την ικανότητα του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς να παραμείνει στην εξουσία στη Δυτική Όχθη μετά την αποχώρηση των Ισραηλινών.

«Ο Αμπού Μάζεν (ο Αμπάς) ζει χάρη στο σπαθί μας», φέρεται να είπε ο Γιαλόν, αναφερόμενος στις ισραηλινές δυνάμεις που αποτρέπουν τη Χαμάς να αμφισβητήσει την εξουσία του. «Μόλις αποχωρήσουμε από την Ιουδαία και τη Σαμάρεια (Δυτική Όχθη), έχει τελειώσει».
Ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του Αμπάς, απάντησε ότι ο παλαιστίνιος πρόεδρος έχει την υποστήριξη του λαού του και δεν βρίσκεται στην εξουσία «χάρη στην υποστήριξη των ηγετών της κατοχής, όπως ισχυρίζεται ο Γιαλόν». 

Tags: ΗΠΑΙΣΡΑΗΛΚΕΡΙ

Related Posts

Ισραήλ - IDF
ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική προειδοποίηση του Αρχηγού του IDF: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρέει λόγω της έλλειψης προσωπικού»

26/03/2026 - 20:23
Σαουδική Αραβία - Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι: Θέλει να πουλήσει drones και να πάρει σε αντάλλαγμα χρηματοδότηση για την παραγωγή πυραύλων

26/03/2026 - 19:21
Στενά του Ορμούζ - Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Το Ιράν μας έκανε ένα δώρο – 10 πλοία με πετρέλαιο πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ»

26/03/2026 - 18:46

Διαβάστε Επίσης

Δραματική προειδοποίηση του Αρχηγού του IDF: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρέει λόγω της έλλειψης προσωπικού»

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο: «Σήκωσε» F-16 για άσκηση χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης – Παραβιάσεις και από CN-235

Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι: Θέλει να πουλήσει drones και να πάρει σε αντάλλαγμα χρηματοδότηση για την παραγωγή πυραύλων

Ρούτε: «Το NATO ξέρει εδώ και καιρό ότι Ιράν, Ρωσία και Κίνα συνεργάζονται στενά»

Τραμπ: «Το Ιράν μας έκανε ένα δώρο – 10 πλοία με πετρέλαιο πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ»

«Με το χέρι στη σκανδάλη» οι Χούθι της Υεμένης: «Είμαστε στρατιωτικά έτοιμοι να στηρίξουμε το Ιράν στον πόλεμο»

Aster: Η MBDA σχεδιάζει να διπλασιάσει την παραγωγή των πυραύλων αεράμυνας, λόγω υψηλής ζήτησης

Ερντογάν: Όλος ο κόσμος δοξάζει τον Αλλάχ που την Τουρκία κυβερνά το AKP

Top News

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από 1η Απριλίου: Τι απαγορεύεται από το Νόμο και ποιές είναι οι ποινές

Βουλιαγμένη: «Προσπαθούσε να με πλησιάσει επί 40 λεπτά, εξάντλησα όλα τα περιθώρια» λέει ο φίλος του 34χρονου δύτη που πνίγηκε

Εντυπωσιακό βίντεο ΑΙ αναπαριστά την πτήση της Ολυμπιακής πάνω από την Αθήνα το 1978 - Τα 93 εφιαλτικά δευτερόλεπτα

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν υπάρχει στήριξη από το κράτος, έχω αναλάβει προσωπικά τις θεραπείες και τις επεμβάσεις μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert