Ισραήλ: «Δεν θα επιτρέξουμε στην Χαμάς να ενισχυθεί στρατιωτικά»

Ηχηρό μήνυμα έστειλε το Ισραήλ στην Χαμάς δια στόματος του Υπουργού Παιδείας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επιτραπεί στην Χαμάς να αυξήσει της στρατιωτικές της ικανότητες.

Ο Ισραηλινός υπουργός Παιδείας Ναφτάλι Μπενέτ επέμεινε ότι η κυβέρνηση «δεν θα επιτρέψει στη Χαμάς να ενισχυθεί στρατιωτικά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ανακωχής ώστε να προετοιμαστεί για την επόμενη στρατιωτική αντιπαράθεση». Ο Μπενλετ έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια επίσκεψης του την Παρασκευή στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Εσχκόλ, η οποία βρίσκεται δίπλα στη Λωρίδα της Γάζας. Στην επίσκεψη του εκεί συνοδεύτηκε από διάφορους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Εβραϊκής Rotter, ο Bennett υποστήριξε ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να αποτρέψει την «αξιοσημείωτα αυξανόμενη» δύναμη της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων των σηράγγων και των πυραύλων. «Είμαστε έτοιμοι στο Ισραήλ να αντιμετωπίσουμε τη Χαμάς, αν χρειαστεί, για να αποτρέψουμε μια μελλοντική καταστροφή», προσθέτοντας: «Το Ισραήλ θα εξακολουθήσει επίσης να κατασκευάζει το φράγμα κατά των σηράγγων κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας.»

Σχολίασε ότι το επίπεδο ασφάλειας που απολαμβάνουν οι Ισραηλινοί άποικοι που ζουν κοντά στον παράκτιο θύλακα είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι πριν από χρόνια.

Ο υπουργός, ερωτηθείς για την περίπτωση μιας νέας εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, απάντησε: «Υποστηρίζω την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας», ανέφερε, «συμπεριλαμβανομένης της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά με δύο προϋποθέσεις: την επιστροφή ισραηλινών στρατιωτών που κρατά αιχμάλωτους η Χαμάς και την πρόληψη της ανάπτυξης της στρατιωτικής δύναμης και των δυνατοτήτων της».

Πηγή Middle East Monitor