Ισραήλ: Ο Νετανιάχου αναλαμβάνει και Υπουργός Άμυνας

Το αξίωμα του Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ θα αναλάβει ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου ύστερα από την παραίτηση του Άβιγκντορ Λίμπερμαν από θέση την προηγούμενη Τετάρτη.

Δημοσιεύματα ήθελαν τον άλλο κυβερνητικό εταίρο του Νετανιάχου, τον νυν υπουργό Παιδείας Ναφταλί Μπενέτ, να αναλαμβάνει το αξίωμα όμως σύμφωνα με το Reuters οι δύο άνδρες δεν κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία.

Όλα δείχνουν ότι σύντομα θα στηθούν κάλπες στο Ισραήλ, με κύκλους κοντά στον Μπένετ να δηλώνουν ότι αυτό αναμένεται να αποφασισθεί, αύριο Κυριακή 18.11.2018.

Μετά την αποχώρηση του Λίμπερμαν, η κυβερνητική πλειοψηφία στη Κνεσέτ μειώθηκε από 66 σε 61 βουλευτές και εφόσον αποχωρήσουν και οι βουλευτές του Μπένετ, ο Νετανιάχου θα χάσει την εξουσία και θα οδηγηθεί σε εκλογές. Οι δημοσκοπησεις δείχνουν όμως ότι το Λικούντ, το κόμμα του Ισραηλινού πρςθυπουργού, θα αναδειχθεί εκ νέου πρώτο κομμα σε περίπτωση νέων εκλογών.

Σημειώνεται ότι η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ είχε με τον τρόπο της δηλώσει ότι δεν επιθυμούσε τον Μπένετ να αναλάβει το Υπουργείο Άμυνας.

Με πληροφορίες από Reuters και Sputnik