OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Περίπου 600 πρώην αξιωματικοί από Σιν Μπετ, Μοσάντ και IDF ζητούν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

04/08/2025 - 10:40
Ισραήλ

REUTERS/Amir Cohen

Share on FacebookShare on Twitter

Σχεδόν 600 πρώην αξιωματικοί του τομέα ασφαλείας του Ισραήλ, μεταξύ των οποίων αρκετοί πρώην επικεφαλής της Μοσάντ και της Σιν Μπετ, καλούν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να ασκήσει πίεση στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να βάλει τέλος στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Σταματήστε τον πόλεμο στη Γάζα!», καλεί σε επιστολή το κίνημα «Διοικητές για την Ασφάλεια του Ισραήλ» (CIS), που υπογράφεται από 550 πρώην επικεφαλής και αξιωματικούς της κατασκοπείας, του στρατού, της αστυνομίας και πρώην διπλωμάτες και δημοσιοποιήθηκε χθες Κυριακή (03.08.2025).

«Ο πόλεμος αυτός σταμάτησε να είναι ένας δίκαιος πόλεμος και οδηγεί το Κράτος του Ισραήλ στο να χάσει την ταυτότητά του», προειδοποιεί ο Αμί Αγιαλόν, πρώην διευθυντής της Σιν Μπετ, της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας, σε βίντεο που μεταδόθηκε από το ίδιο κίνημα για να συνοδεύσει τη δημοσιοποίηση της επιστολής.

Τρεις πρώην αρχηγοί της Μοσάντ, της υπηρεσίας κατασκοπείας (Ταμίρ Πάρντο, Εφραίμ Χαλέβι, Ντάνι Γιάτομ), πέντε πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ (Ναντάβ Αργκαμάν, Γιόραμ Κοέν, Αμί Αγιαλόν, Γιαακόβ Πέρι, Κάρμι Γκίλον) και τρεις πρώην αρχηγοί του γενικού επιτελείου του στρατού (Εχούντ Μπάρακ, Μοσέ Μπόγκι Γιαλόν, Νταν Χαλούτζ) είναι μεταξύ αυτών που υπογράφουν την επιστολή και εμφανίζονται στο βίντεο.

«Εξ ονόματος της CIS, της μεγαλύτερης ομάδας πρώην διοικητών του στρατού, της Μοσάντ, της Σιν Μπετ, της αστυνομίας και αντίστοιχων αξιωματούχων του διπλωματικού σώματος, σας καλούμε να τερματίσετε τον πόλεμο στη Γάζα. Το κάνατε στον Λίβανο. Είναι ώρα να γίνει το ίδιο και στη Γάζα», είναι το μήνυμα που απευθύνουν στον πρόεδρο Τραμπ.

«Ο Τσαχάλ (ο ισραηλινός στρατός) εδώ και καιρό έχει πετύχει τους δύο στόχους που μπορούσαν να επιτευχθούν διά της βίας: να εξαρθρώσει τις στρατιωτικές δομές και την κυβέρνηση της Χαμάς», εκτιμούν τα μέλη της CIS. «Ο τρίτος, και σημαντικότερος, δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο με συμφωνία: να επιστρέψουν πίσω οι όμηροι», τονίζουν οι υπογράφοντες.

«Πιστεύουμε, ως επαγγελματίες, ότι η Χαμάς δεν αποτελεί πλέον στρατηγική απειλή για το Ισραήλ και η εμπειρία μας μάς δείχνει ότι το Ισραήλ διαθέτει ό,τι χρειάζεται για να διαχειριστεί τις τρομοκρατικές της δυνατότητες που έχουν απομείνει, εξ αποστάσεως ή με άλλο τρόπο», αναφέρεται στην επιστολή.

«Ο εντοπισμός των υπόλοιπων υψηλόβαθμων αξιωματικών της Χαμάς μπορεί να γίνει και αργότερα», αλλά οι «όμηροι δεν μπορούν να περιμένουν», επιμένουν οι πρώην στρατιωτικοί διοικητές και επικεφαλής κατασκοπείας. «Η αξιοπιστία σας μεταξύ της μεγάλης πλειονότητας των Ισραηλινών ενισχύει τη ικανότητά σας να οδηγήσετε τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και την κυβέρνησή του στη σωστή κατεύθυνση», προσθέτουν οι ίδιοι.

«Βάλτε τέλος στον πόλεμο, φέρτε πίσω τους ομήρους, σταματήστε τα δεινά και σχηματίστε έναν περιφερειακό-διεθνή συνασπισμό που θα βοηθήσει την Παλαιστινιακή Αρχή (μόλις μεταρρυθμιστεί) να προσφέρει στους κατοίκους της Γάζας και σε όλους τους Παλαιστίνιους μια εναλλακτική της Χαμάς και της διεστραμμένης ιδεολογίας της».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: IDFΙΣΡΑΗΛΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣΜΟΣΑΝΤΣΙΝ ΜΠΕΝΤ

Related Posts

πυρηνικές δοκιμές - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρηνικές δοκιμές: Οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη «καμία απόφαση» για το πώς θα ξαναρχίσουν

24/03/2026 - 22:19
Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: «Η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της και επιδιώκει ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

24/03/2026 - 21:57
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Τουλάχιστον 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους με πυρομαχικά διασποράς [vids]

24/03/2026 - 21:51

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επανάστασης

Πυρηνικές δοκιμές: Οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη «καμία απόφαση» για το πώς θα ξαναρχίσουν

Ερντογάν: «Η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της και επιδιώκει ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

Ισραήλ: Τουλάχιστον 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους με πυρομαχικά διασποράς [vids]

Financial Times: Το Ιράν επιτρέπει σε «μη εχθρικά» πλοία να περνάνε από τα Στενά του Ορμούζ

IDF: Έπληξε βασική ιρανική εγκατάσταση παραγωγής εκρηκτικών στο Ισφαχάν και εκτοξευτή πυραύλων στο δυτικό Ιράν [vids]

Τραμπ: «Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα να κάνει συμφωνία, γίνονται συνομιλίες – Συμφώνησαν να μην αποκτήσουν πυρηνικό όπλο»

ΗΠΑ: 3.000 στρατιώτες της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας θα πάνε στη Μέση Ανατολή, λέει το Reuters

Top News

Οι διάλογοι φωτιά που έκαψαν το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ - «Δύο μαγαζιά μου είναι σε εικονική εταιρεία» έλεγε ο TikToker

Ο Γιώργος Τσαγκαράκης αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους - Του επιβλήθηκε και εγγύηση 50.000 ευρώ

Νίκος Ορφανός: Μόλις έμαθα ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο ενημέρωσα τον γιο και τη γυναίκα μου, τους είπα θα το παλέψουμε

Αλεξάνδρα Ούστα: Η μητέρα μου πέθανε στην κλινική που είχε μπει για απεξάρτηση από το αλκοόλ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert