OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε ακόμα ένας βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης

27/05/2025 - 09:55
Ισραήλ

REUTERS/Amir Cohen

Share on FacebookShare on Twitter

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα (27.05.2025) ότι αναχαίτισε έναν βαλλιστικό πύραυλο και ένα άλλο «βλήμα» που εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη, τη χώρα στο νότιο τμήμα της Αραβικής Χερσονήσου από όπου οι αντάρτες Χούθι στοχεύουν συχνά το ισραηλινό έδαφος.

«Αφού ενεργοποιήθηκαν σειρήνες σε αρκετές περιοχές στο Ισραήλ, πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη αναχαιτίστηκε», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός στον λογαριασμό του στο Telegram γύρω στις 05:15 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

Γύρω στις 07:45, σε νέα ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις ότι ένα «βλήμα» που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη αναχαιτίστηκε από την πολεμική αεροπορία, χωρίς να παραστεί ανάγκη να προειδοποιηθεί ο πληθυσμός ενεργοποιώντας σειρήνες.

Another ballistic missile launched at Israel from Yemen a short while ago was intercepted by air defenses, the military says.

No sirens were activated «according to protocol,» the IDF says, as no towns were under any threat.

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 27, 2025

Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα, που πυροδοτήθηκε από την άνευ προηγουμένου επίθεση του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του 2023, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, δηλώνοντας ότι δρουν σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους, ανέλαβαν την ευθύνη για δεκάδες επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) στο Ισραήλ.

Σχεδόν το σύνολο αυτών αναχαιτίστηκε. Επίσης επιτέθηκαν σε πλοία που έκριναν ότι συνδέονταν με το Ισραήλ ανοιχτά της Υεμένης, κυρίως στην Ερυθρά Θάλασσα, από όπου διέρχεται περίπου το 12% του παγκόσμιου εμπορίου.

Στις 4 Μαΐου 2025, πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τους αντάρτες Χούθι έπληξε για πρώτη φορά την περίμετρο του διεθνούς αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ, κοντά στο Τελ Αβίβ. Την Κυριακή ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη, ενώ οι αντάρτες Χούθι ανακοίνωσαν στη συνέχεια ότι εκτόξευσαν «βαλλιστικό υπερηχητικό πύραυλο» προς την κατεύθυνση του αεροδρομίου αυτού στο Ισραήλ.

Σε αντίποινα στις επιθέσεις, ο ισραηλινός στρατός έχει εξαπολύσει πολλά πλήγματα τους τελευταίους μήνες κατά στόχων των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη, στους οποίους περιλαμβάνονται λιμάνια και το αεροδρόμιο της Σαναά. Οι υποστηριζόμενοι από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, ορκισμένου εχθρού του Ισραήλ, αντάρτες Χούθι ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά και μεγάλα τμήματα της εμπόλεμης Υεμένης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΙΣΡΑΗΛΥΕΜΕΝΗΧΟΥΘΙ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Φιντάν: ΗΠΑ και Ιράν δείχνουν ευελιξία για μια πυρηνική συμφωνία – «Αγκάθι» ο εμπλουτισμός ουρανίου

12/02/2026 - 09:01
Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Το Ισραήλ εντάχθηκε στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ [pics, vid]

12/02/2026 - 08:46
Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πυρκαγιά σε στρατιωτική εγκατάσταση από επιδρομή ουκρανικών drones [vids]

12/02/2026 - 08:28

Διαβάστε Επίσης

Φιντάν: ΗΠΑ και Ιράν δείχνουν ευελιξία για μια πυρηνική συμφωνία – «Αγκάθι» ο εμπλουτισμός ουρανίου

Νετανιάχου: Το Ισραήλ εντάχθηκε στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ [pics, vid]

Ρωσία: Πυρκαγιά σε στρατιωτική εγκατάσταση από επιδρομή ουκρανικών drones [vids]

Ο Meteor τώρα ακόμη πιο φονικός: Η Indra ανέπτυξε νέο datalink που αυξάνει βεληνεκές και αντίσταση στα αντίμετρα

Φρεγάτες Bergamini: Δεσμευτική συμφωνία τον Μάρτιο – Το ρευστό χρονοδιάγραμμα και ο οπλισμός που θα κρίνει το αποτύπωμα

Καιρός σήμερα: Ισχυρές βροχές στα δυτικά και ανατολικά, με θυελλώδεις ανέμους

Σαν σήμερα: Το 1878 δύναμη 2.000 Κρητών επαναστατών επιτίθεται στο φρούριο Ιτζεδίν στα Χανιά

Τραμπ: Ο Νετανιάχου δεν κατάφερε να τον πείσει να αναλάβει δράση κατά του Ιράν – «Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις»

Top News

Καιρός: Τσικνοπέμπτη με ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και ανέμους σε 8 περιοχές - Το απόγευμα το δεύτερο χτύπημα της κακοκαιρίας

Eurovision 2026, «Sing for Greece» - Η Κατερίνα Βρανά αυτοτρολάρεται για την ταχύτητα που μιλάει: «Θα έχουμε τελειώσει σε 4,5 – 5 ώρες»

Υπερμετρωπία: Που οφείλεται και πως μπορεί να διορθωθεί με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο

Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν: Η «ελεγχόμενη κρίση», τα ακανθώδη «αλλά όχι άλυτα» ζητήματα και το «αν όχι τώρα, πότε;»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert