OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Αυτοί είναι οι τρεις Ισραηλινοί όμηροι που θα απελευθερωθούν την Πέμπτη από την Χαμάς

29/01/2025 - 17:52
Ισραήλ
Share on FacebookShare on Twitter

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι έλαβε σήμερα, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2025, τη νέα λίστα με τους τρεις Ισραηλινούς ομήρους που πρόκειται να απελευθερώσει η Χαμάς αύριο Πέμπτη από τη Γάζα.

Οι όμηροι που θα απελευθερωθούν είναι: η Άρμπελ Γεχούντ (Arbel Yehoud) 29 ετών, η Αγκάμ Μπέργκερ (Agam Berger) 19 ετών και μέλος των IDF, και ο Γκάντι Μόζες (Gadi Moshe Mozes), 80 ετών.

Νωρίτερα σήμερα, αμερικανικά και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο τρίτος όμηρος θα ήταν ο Ισραηλινο-αμερικανός Κιθ Σίγκελ.

Hamas has presented a list of the Israeli Hostages to be released tomorrow from the Gaza Strip, they include Arbel Yehoud aged 29, Agam Berger aged 19, and Gadi Moshe Mozes aged 80. In addition, five of eight Thai Nationals being held in captivity by Hamas, will also be released… pic.twitter.com/EYjFLW99yd

— OSINTdefender (@sentdefender) January 29, 2025

Μαζί με τους τρεις Ισραηλινούς ομήρους που πρόκειται να απελευθερωθούν αύριο, πέντε Ταϊλανδοί υπήκοοι που κρατούνται όμηροι στη Γάζα από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου πρόκειται να απελευθερωθούν και αύριο. Συνολικά κρατούνται από την Χαμάς στη Γάζα 8 Ταϊλανδοί όμηροι, εκ των οποίων οι δύο είναι νεκροί, μαζί με έναν Νεπάλ και έναν Τανζανό, ο οποίος επίσης φέρεται να έχει σκοτωθεί.

Άλλοι τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι αναμένεται να απελευθερωθούν το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2025.

Επτά Ισραηλινές γυναίκες έχουν απελευθερωθεί ως τώρα, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της συμφωνίας εκεχειρίας με την Χαμάς, με αντάλλαγμα την απελευθέρωση εκατοντάδων Παλαιστινίων από τις ισραηλινές φυλακές.

To παρασκήνιο της απελευθέρωσης της Άρμπελ Γεχούντ

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, η Γεχούντ υποτίθεται ότι έπρεπε να είχε απελευθερωθεί το Σαββατοκύριακο, καθώς είναι πολίτης, αλλά η Χαμάς απελευθέρωσε τέσσερις γυναίκες στρατιώτες.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι η διαφωνία για την απελευθέρωση του Γεχούντ είχε επιλυθεί, με την Χαμάς να απελευθερώσει έξι ομήρους σε δύο παρτίδες αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης του Γεχούντ και της τελευταίας στρατιώτη, Άγκαμ Μπέργκερ.

Η μοίρα της Γεχούντ ήταν για λίγο ένα σημαντικό σημείο εμπλοκής στην εφαρμογή της συμφωνίας, με το Ισραήλ να εμποδίζει την επιστροφή των Παλαιστινίων στη βόρεια Γάζα μετά την απελευθέρωση των τεσσάρων γυναικών στρατιωτών από τη Χαμάς το Σάββατο.

Σύμφωνα με τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων, η Χαμάς έπρεπε να δώσει προτεραιότητα στην απελευθέρωση των αμάχων γυναικών.

#BREAKING

Al-Quds Brigades releases video message of the Israeli captive ‘Arbel Yehoud’ who is due to be released on Thursday.

In the video she says the date of January 25, meaning it was filmed two days ago. 🇵🇸⚡️🇮🇱 pic.twitter.com/f3fxHHHQiV

— The World Truth Eyes (@theworldtruthe) January 27, 2025

Μόλις επιλύθηκε η διαφορά, το Ισραήλ επέτρεψε στους Παλαιστίνιους να περάσουν τον διάδρομο Νετζαρίμ και να επιστρέψουν στη βόρεια Γάζα από τις 7 το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με τη Χαμάς, «περισσότεροι από 300.000 εκτοπισμένοι» Παλαιστίνιοι επέστρεψαν στο βορρά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η Γεχούντ κρατείται από την Ισλαμική Τζιχάντ, η οποία φέρεται να την χαρακτήρισε ψευδώς ως στρατιώτη και ζητούσε να απελευθερωθούν περισσότεροι κρατούμενοι σε αντάλλαγμα. Το βράδυ της Κυριακής, η Ισλαμική Τζιχάντ συμφώνησε να την χαρακτηρίσει ως πολίτη, βοηθώντας στην επίλυση της κρίσης.

Η 29χρονη Γεχούντ και ο φίλος της Ariel Cunio, 26 ετών, απήχθησαν από το κιμπούτζ Νιρ Οζ στις 7 Οκτωβρίου 2023, από μαχητές της Χαμάς.

Με πληροφορίες από: Times of Israel / Φωτγραφίες αρχείου Reuters

Tags: ΓΑΖΑΙΣΡΑΗΛΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΟΜΗΡΟΙΧΑΜΑΣ

Related Posts

SBU
ΚΟΣΜΟΣ

SBU: Οι Ουκρανοί χτύπησαν ρωσικά Su-27, περιπολικό σκάφος και μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου [pics]

20/12/2025 - 13:08
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Τέλος» ο ναύαρχος Χόλζι από την διοίκηση της SOUTHCOM – Διαφωνούσε με τις επιθέσεις κατά «ναρκωτρομοκρατών»

20/12/2025 - 12:26
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Επτά νεκροί από πλήγμα ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου στην Οδησσό [vid]

20/12/2025 - 11:27

Διαβάστε Επίσης

Δαβάκης για Υπαξιωματικούς: «Υπάρχει βαθμολογικός πληθωρισμός – Δεν χρειαζόμαστε έναν προθάλαμο Αξιωματικών»

SBU: Οι Ουκρανοί χτύπησαν ρωσικά Su-27, περιπολικό σκάφος και μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου [pics]

Τραμπ: «Τέλος» ο ναύαρχος Χόλζι από την διοίκηση της SOUTHCOM – Διαφωνούσε με τις επιθέσεις κατά «ναρκωτρομοκρατών»

Ουκρανία: Επτά νεκροί από πλήγμα ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου στην Οδησσό [vid]

Εμφύλιος στο Σουδάν: Ο Μάρκο Ρούμπιο ζητάει να κηρυχθεί ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός

Συρία: Φονικά πλήγματα των ΗΠΑ σε δεκάδες στόχους του ISIS – «Πολύ βαριά αντίποινα» [vid, pics]

Οι πληρωμές και φοροελαφρύνσεις σε συνταξιούχους, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες και μισθωτούς το 2026 – Αύξηση μισθών και μείωση ΕΝΦΙΑ

Ιράν: Εκτέλεσε άνδρα που κατηγορήθηκε για συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ

Top News

Ο Στέφανος Παπαδόπουλος έβαλε τα κλάματα on air: «Ο Γιώργος Μαζωνάκης να έρθει να με κοιτάξει στα μάτια»

Γιώργος Μαζωνάκης: «Τον βοήθησα ανθρώπινα και εισέπραξα αχαριστία» λέει πρώην συνεργάτης του τραγουδιστή

Για ποιους οδηγούς είναι υποχρεωτικό το «Σ» στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου - Πότε επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες, βροχές και χιόνια στα ορεινά - Με κρύο θα περάσουμε τα Χριστούγεννα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert