Ισραήλ: Νέα μεγάλη επίθεση στη Χαν Γιούνις – Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 3 στρατιώτες των IDF

Σκληρές μάχες διεξήχθησαν σήμερα, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024, στη νότια Γάζα, καθώς ο στρατός του Ισραήλ (IDF) εξαπέλυσε νέα επίθεση στο δυτικό τμήμα της Χαν Γιούνις.

Μια ημέρα αφότου ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, δεσμεύτηκε ότι οι μάχες στη Χαν Γιούνις της νότιας Γάζας θα ενταθούν, οι IDF ανακοίνωσαν την έναρξη της νέας μεγάλης επίθεσης, στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις αξιωματικοί.

Τέσσερις ταξιαρχίες, υπό την ηγεσία της 98ης Μεραρχίας, συμμετείχαν στην επίθεση, η οποία ξεκίνησε την Κυριακή με μια σειρά αεροπορικών επιδρομών στις τοποθεσίες της Χαμάς στην περιοχή. Με τη νέα επίθεση IDF στοχεύουν να διαλύσουν το στρατιωτικό πλαίσιο της Χαμάς στην περιοχή.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας που διοικείται από τη Χαμάς είπε στο Reuters το απόγευμα της Δευτέρας ότι τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο Χαν Γιουνίς από το βράδυ της Κυριακής.

Ο Ισραηλινός Στρατός δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ ότι περίπου 50 στελέχη της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων αρκετών διοικητών, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας από χερσαία στρατεύματα.

Τρεις αξιωματικοί της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών σκοτώθηκαν και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση, ανακοίνωσε ο στρατός. Σκοτώθηκαν από ένα RPG που εκτοξεύθηκε σε ένα κτίριο στο οποίο βρίσκονταν μαχητές της Χαμάς, ανέφεραν στρατιωτικές πηγές.

Πηγή: Times of Israel / Φωτογραφία Reuters