OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Ο στρατός αναχαίτισε ακόμη έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη – Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τα πλήγματα κατά των Χούθι

03/05/2025 - 12:49
Χούθι - Υεμένη

U.S. Central Command/Handout via REUTERS

Share on FacebookShare on Twitter

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη, ενώ οι ΗΠΑ εντείνουν τα πλήγματά τους στη χώρα αυτή κατά των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών Χούθι.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε επίσης ότι σειρήνες ενεργοποιήθηκαν σε αριθμό περιοχών του Ισραήλ μετά την εκτόξευση του πυραύλου.

«Μετά την ενεργοποίηση σειρήνων σε αριθμό περιοχών του Ισραήλ, πύραυλος που εξαπολύθηκε από την Υεμένη αναχαιτίστηκε», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε σύντομη ανακοίνωσή του στο Telegram.

Δημοσιογράφος του AFP στην Ιερουσαλήμ άκουσε σειρήνες μέσα στη νύχτα. Καμία πληροφορία όσον αφορά το μέρος στο οποίο αναχαιτίστηκε ο πύραυλος δεν ήταν προς το παρόν διαθέσιμη.

Χθες Παρασκευή, οι Χούθι εξαπέλυσαν δύο βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ, βάζοντας στο στόχαστρο την αεροπορική βάση «Ραμάτ Νταβίντ», οι οποίοι αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τον IDF.

Πλήγματα των ΗΠΑ στην Υεμένη

Από την πλευρά του, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των Χούθι, το Saba, μετέδωσε στη διάρκεια της νύχτας που πέρασε ότι υπήρξαν πλήγματα, τα οποία αυτό απέδωσε στις ΗΠΑ, στην πρωτεύουσα Σαναά, τη γειτονική περιοχή Μπάνι Χάσις και αυτή της Χαμπ αλ Σάαφ, στη βόρεια Υεμένη, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή τον Μάρτιο για πλήγματα σε ευρεία κλίμακα κατά των ανταρτών Χούθι για τη μείωση των δυνατοτήτων τους και την αποτροπή των επιθέσεών τους σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας με έναυσμα την άνευ προηγουμένου επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου 2023, οι Χούθι έχουν εξαπολύσει δεκάδες επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) εναντίον του Ισραήλ.

Οι Χούθι βάζουν επίσης στο στόχαστρο πλοία που σύμφωνα με αυτούς συνδέονται με το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, περιοχή ζωτικής σημασίας για τις παγκόσμιες θαλάσσιες μεταφορές.

Οι επιθέσεις αυτές είχαν σταματήσει όταν τέθηκε σε εφαρμογή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς τη 19η Ιανουαρίου, αλλά οι Χούθι τις ξανάρχισαν όταν ο ισραηλινός στρατός την τερμάτισε και ξανάρχισε τις ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις του στη Γάζα τη 18η Μαρτίου.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ είχαν αρχίσει ήδη επί προεδρίας Τζο Μπάιντεν τον Ιανουάριο του 2024 να πλήττουν θέσεις των ανταρτών Χούθι για να τους αναγκάσουν να σταματήσουν τις ενέργειές τους αυτές. Η εκστρατεία τους εντατικοποιήθηκε αφότου επέστρεψε στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ τον Ιανουάριο.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε στα τέλη Απριλίου ότι έχει πλήξει πάνω από 800 στόχους στην Υεμένη από τα μέσα Μαρτίου, σκοτώνοντας εκατοντάδες «μαχητές» στις τάξεις των ανταρτών Χούθι, μεταξύ των οποίων μέλη της ηγεσίας τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΗΠΑΙΣΡΑΗΛΥΕΜΕΝΗΧΟΥΘΙ

Related Posts

Ισραήλ - Μοσάντ - Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ αναγνώρισε ως ανεξάρτητο κράτος τη Σομαλιλάνδη, την αποσχισθείσα περιοχή της Σομαλίας

26/12/2025 - 17:19
Γερμανία
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: «Δεν θα συμμετάσχουμε σε διεθνή δύναμη σταθεροποίησης της Γάζας»

26/12/2025 - 17:00
Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Δύο νεκροί από επίθεση Παλαιστινίου – Παρέσυρε 68χρονο και μαχαίρωσε μία 19χρονη

26/12/2025 - 15:50

Διαβάστε Επίσης

IRIS-T: Η Γερμανία παρέδωσε το ένατο σύστημα αεράμυνας στην Ουκρανία – Ετοιμάζει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Το Ισραήλ αναγνώρισε ως ανεξάρτητο κράτος τη Σομαλιλάνδη, την αποσχισθείσα περιοχή της Σομαλίας

Γερμανία: «Δεν θα συμμετάσχουμε σε διεθνή δύναμη σταθεροποίησης της Γάζας»

AMRAAM-ER: «Πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για την πώληση 236 πυραύλων στη Δανία – Θα εξοπλίσουν τα συστήματα NASAMS

Ισραήλ: Δύο νεκροί από επίθεση Παλαιστινίου – Παρέσυρε 68χρονο και μαχαίρωσε μία 19χρονη

Συρία: Νεκροί από έκρηξη σε τέμενος της πόλης Χομς – «Απέλπιδα προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας»

Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε συνάντηση με τον Τραμπ στις 28 Δεκεμβρίου στην Φλόριντα: «Το ειρηνευτικό σχέδιο έχει συμφωνηθεί κατά 90%»

Ο Δένδιας απάντησε στην Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά υπερασπίζεται την κυριαρχία της» [vid]

Top News

Άρης Μουγκοπέτρος: Το ατύχημα, οι followers, η κρίση στον γάμο του και η σύλληψη

Στέφανος Παπαδόπουλος: «Ευτυχία είναι να κοιμάσαι ήσυχος με τη συνείδησή σου» - Η νέα ανάρτηση μετά τη μήνυση στον Γιώργο Μαζωνάκη

Συνταγή για γκουζέρ, φουσκωτά τυροσουδάκια με τσένταρ

Ζελένσκι: «Στις 28 Δεκεμβρίου η συνάντηση με τον Τραμπ - Το ειρηνευτικό σχέδιο έχει συμφωνηθεί κατά 90%»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert