OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Παραιτείται ο επικεφαλής της επίλεκτης μονάδας 8200 της υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού

12/09/2024 - 21:04
Ισραήλ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο επικεφαλής επίλεκτης μονάδας της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών του στρατού, «Μονάδα 8200» ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του, στον απόηχο της αποτυχίας της υπηρεσίας του να εμποδίσει την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

«Ο διοικητής της μονάδας 8200, ο ταξίαρχος Γιόσι Σαριέλ, ενημέρωσε τους ανωτέρους του για την πρόθεσή του να παραιτηθεί», αναφέρει ανακοίνωση του στρατού.

Η μονάδα αυτή είναι αρμόδια να αποκωδικοποιεί και να αναλύει τις πληροφορίες που λαμβάνει από την υπηρεσία πληροφοριών.

Η υπηρεσία πληροφοριών του ισραηλινού στρατού (Aman), που κατηγορείται για την αποτυχία της 7ης Οκτωβρίου, γνώρισε πρωτοφανή κρίση και ο διοικητής της, ο στρατηγός Ααρον Χαλίβα, ήταν ο πρώτος ανώτερος αξιωματικός του ισραηλινού στρατού που παραιτήθηκε, τον Απρίλιο του 2024.

Ο στρατός είχε ανακοινώσει τότε ότι ο στρατηγός Χαλίβα είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του επικαλούμενος την «ευθύνη» του για την αποτυχία της υπηρεσίας του να εμποδίσει την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Το γενικό επιτελείο είχε δεχθεί ο Χαλίβα «να συνταξιοδοτηθεί μόλις διοριστεί ο διάδοχός του», σύμφωνα με τον στρατό.

Ο Ισραηλινός ταξίαρχος ζητάει συγγνώμη

Σε αντίγραφο της επιστολής του στρατηγού Σαριέλ που δημοσίευσαν σήμερα τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο αξιωματικός ζητεί «συγγνώμη που δεν εκπλήρωσε την αποστολή που μου ανατέθηκε» στις 7 Οκτωβρίου.

Τον Ιούνιο, η δημόσια τηλεόραση Kan αποκάλυψε την ύπαρξη μιας έκθεσης της μονάδας 8200 της 19ης Σεπτεμβρίου που περιγράφει λεπτομερώς την εκπαίδευση των επίλεκτων μονάδων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος για να κάνουν επιδρομές κατά στρατιωτικών θέσεων και κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ, λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν η Χαμάς εξαπολύσει την πολύνεκρη επίθεσή της.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου αρνείται πεισματικά να συσταθεί επίσημη εξεταστική επιτροπή για την 7η Οκτωβρίου πριν τελειώσει ο πόλεμος που συνεχίζεται στη Γάζα.

Η επίθεση της Χαμάς είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 1.205 ανθρώπων στην ισραηλινή πλευρά, κυρίως αμάχων που σκοτώθηκαν την ίδια μέρα, την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει επίσημων ισραηλινών στοιχείων.

Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν ως όμηροι στις 7 Οκτωβρίου, 97 συνεχίζουν να κρατούνται στη Γάζα, εκ των οποίων 33 είναι νεκροί όπως διαπίστωσε ο ισραηλινός στρατός.

Τουλάχιστον 41.118 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην στρατιωτική εκστρατεία αντιποίνων του Ισραήλ που κατέστρεψε τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς για το έδαφος αυτό. Παρότι το υπουργείο δεν αναφέρει λεπτομερή στοιχεία για τον αριθμό των αμάχων και των μαχητών που σκοτώθηκαν, ο ΟΗΕ εκτιμά ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι γυναίκες και ανήλικοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΙΣΡΑΗΛΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝΧΑΜΑΣ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Τέλος» ο ναύαρχος Χόλζι από την διοίκηση της SOUTHCOM – Διαφωνούσε με τις επιθέσεις κατά «ναρκωτρομοκρατών»

20/12/2025 - 10:48
ISIS
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Φονικά πλήγματα των ΗΠΑ σε δεκάδες στόχους του ISIS – «Πολύ βαριά αντίποινα» [vid, pics]

20/12/2025 - 10:22
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Επτά νεκροί από πλήγμα ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου στην Οδησσό [vid]

20/12/2025 - 09:58

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: «Τέλος» ο ναύαρχος Χόλζι από την διοίκηση της SOUTHCOM – Διαφωνούσε με τις επιθέσεις κατά «ναρκωτρομοκρατών»

Συρία: Φονικά πλήγματα των ΗΠΑ σε δεκάδες στόχους του ISIS – «Πολύ βαριά αντίποινα» [vid, pics]

Ουκρανία: Επτά νεκροί από πλήγμα ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου στην Οδησσό [vid]

Εμφύλιος στο Σουδάν: Ο Μάρκο Ρούμπιο ζητάει να κηρυχθεί ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός

Οι πληρωμές και φοροελαφρύνσεις σε συνταξιούχους, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες και μισθωτούς το 2026 – Αύξηση μισθών και μείωση ΕΝΦΙΑ

Ιράν: Εκτέλεσε άνδρα που κατηγορήθηκε για συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ

Λωρίδα της Γάζας: Πέντε νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων

Ναβρότσκι σε Ζελένσκι: «Στην Πολωνία θεωρούμε ότι η Ουκρανία είναι αχάριστη, δεν εκτιμάτε τη βοήθειά μας»

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Γιώργος Μαζωνάκης: Βίντεο του Στέφανου Παπαδόπουλου με τον τραγουδιστή προκαλεί αντιδράσεις: «Με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου»

Για ποιους οδηγούς είναι υποχρεωτικό το «Σ» στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου - Πότε επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες, βροχές και χιόνια στα ορεινά - Με κρύο θα περάσουμε τα Χριστούγεννα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert