OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Στην Κύπρο την Τετάρτη ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ – Τι θα συζητήσει με τον Κύπριο ομόλογό του

19/12/2023 - 16:51
Ισραήλ

Έλι Κόεν

Share on FacebookShare on Twitter

Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει αύριο, Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ελί Κοέν, υπό το φως των σχεδιασμών ανάπτυξης και υλοποίησης της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, αύριο 20 Δεκεμβρίου «θα επισκεφθεί την Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ελί Κοέν. Η επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών σχετίζεται με τους σχεδιασμούς ανάπτυξης και υλοποίησης της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα».

Όπως είναι ήδη γνωστό, είπε, την προηγούμενη εβδομάδα τεχνική ομάδα από το Ισραήλ επισκέφθηκε την Κύπρο, όπου πραγματοποίησαν συναντήσεις και επισκέφθηκαν τις υποδομές που εντάσσονται στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Κωνσταντίνο Κόμπο με παρουσία τεχνικών ομάδων προς συζήτηση τεχνικών θεμάτων που άπτονται της πρωτοβουλίας, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο υπουργός Εξωτερικών είχε χθες τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του της Βρετανίας και της Γαλλίας, σημειώνοντας πως συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή αλλά και την πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής.

Τι λέει η Κυπρος για το για το πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια που αναχώρησε από την Λάρνακα

Στην ερώτηση εάν η επίσκεψη του Ισραηλινού ΥΠΕΞ σημαίνει πως η Kυβέρνηση του Ισραήλ έχει δώσει την έγκρισή της, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης απάντησε ότι για να υπάρχουν αυτές οι συχνές επισκέψεις εκατέρωθεν και σε τεχνικό επίπεδο, σημαίνει ότι υπάρχει σε πολιτικό επίπεδο υπάρχει η βούληση για υλοποίηση της πρωτοβουλίας. Τα τεχνικής φύσεως έχουν σχεδόν όλα λυθεί, σημείωσε. Ν’ αναμένουμε, συνέστησε, το πράσινο φως από το Ισραήλ και την επίσκεψη εδώ αύριο του Ισραηλινού ΥΠΕΞ, ο οποίος θα δει τις δομές που εντάσσονται στην πρωτοβουλία.

Ερωτηθείς για το αν υπάρξει κάποια ανακοίνωση για το πλοίο με την ανθρωπιστική βοήθεια που αναχώρησε το βράδυ του Σαββάτου από την Λάρνακα και κληθείς να δώσει πληροφορίες γι’ αυτό, ο κ. Λετυμπιώτης είπε ότι η υλοποίηση της πρωτοβουλίας της KΔ βρίσκεται εδώ και καιρό στο επίκεντρο των επαφών της κυπριακής διπλωματίας, επισημαίνοντας ότι αρκετά κράτη και οργανισμοί έχουν εκφράσει την προθυμία τους να συνδράμουν είτε με ανθρωπιστική βοήθεια, είτε υλικοτεχνικά, είτε με την παροχή μέσων που μπορούν να βοηθήσουν στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας.

Όταν υπάρξει κάτι που μπορεί να ανακοινωθεί, αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατό, πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος λέγοντας ότι η πολυπλοκότητα μιας τέτοιας πρωτοβουλίας απαιτεί έναν λεπτομερή σχεδιασμό που έχει γίνει από πλευράς της ΚΔ. Η έναρξη της υλοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, αναμένουμε τις συνθήκες να το επιτρέψουν, πρόσθεσε.

Ο Λετυμπιώτης ανέφερε επίσης ότι στόχος είναι η ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρει το πλοίο να διανεμηθεί στον άμαχο πληθυσμό στην Γάζα, ενώ για το τί μεταφέρει το πλοίο υπενθύμισε ότι εδώ και καιρό ήρθε βοήθεια από το ΗΒ που περιλαμβάνει αντίσκηνα κυρίως και οι ανάγκες του άμαχου πληθυσμού στην Γάζα αφορούν τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό.

Ο ΠτΔ και ο ΥΠΕΞ βρίσκονται σε επαφή με κράτη της περιοχής για το μεσανατολικό, συνέχισε, θυμίζοντας και την σχετική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα όπου δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει κατάληξη σε κοινή τοποθέτηση, που ο ίδιος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε ως μια πληγή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΚΥΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑΕΛΙ ΚΟΕΝΙΣΡΑΗΛΚΥΠΡΙΑΚΟ ΥΠΕΞΚΥΠΡΟΣ

Related Posts

Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

05/12/2025 - 11:35
Μαδούρο
ΚΟΣΜΟΣ

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

05/12/2025 - 11:14
Γκρόζνι
ΚΟΣΜΟΣ

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

05/12/2025 - 09:56

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert