Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις «έντονες μάχες» στη Γάζα εάν η Χαμάς δεν απελευθερώσει ομήρους μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένη δήλωση μετά από τετράωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 17 όμηροι, εννέα από τους οποίους πιστεύεται ότι είναι ζωντανοί, ενώ οι υπόλοιποι θεωρούνται νεκροί.
Ο Νετανιάχου συγκάλεσε σήμερα εκτάκτως το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας, μετά την χθεσινή ανακοίνωση της Χαμάς ότι αναβάλλει την απελευθέρωση των ομήρων που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο, λόγω παραβιάσεων της εκεχειρίας από το Ισραήλ.
«Ο ισραηλινός στρατός θα επιστρέψει στις μάχες στη Γάζα μέχρι την τελική ήττα της Χαμάς», προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Όπως μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το Channel 12, το Ισραήλ θα συνεχίσει να τηρεί τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς εάν η τρομοκρατική ομάδα απελευθερώσει την έκτη ομάδα ομήρων το Σάββατο σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας.
Πηγή: Times of Israel / Φωτογραφία αρχείου Reuters




