Ισραήλ: Το Κατάρ διεξάγει συνομιλίες για την απελευθέρωση Ισραηλινών αιχμαλώτων – «Καμία διαπραγμάτευση» λέει η Χαμάς

Καταριανοί διαμεσολαβητές είχαν επείγουσες συνομιλίες με αξιωματούχους της Χαμάς σε μια προσπάθεια να διαπραγματευτούν την ελευθερία για γυναικόπαιδα από το Ισραήλ που απήχθησαν από την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση και κρατούνται στη Γάζα σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση 36 Παλαιστινίων γυναικών και παιδιών από τις φυλακές του Ισραήλ, είπε μια πηγή στο Reuters.

Οι διαπραγματεύσεις, τις οποίες διεξάγει το Κατάρ σε συνεργασία με τις ΗΠΑ από το βράδυ του Σαββάτου, «εξελίσσονται θετικά» σύμφωνα με την πηγή, που έχει ενημερωθεί για το περιεχόμενό τους. Αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις για σημαντική πρόοδο.

Το Κατάρ βρίσκεται σε επαφή με αξιωματούχους της Χαμάς στην Ντόχα και στη Γάζα, είπε η πηγή, από το Σάββατο που η ισλαμιστική οργάνωση εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Ισραήλ σκοτώνοντας περισσότερους από 700 Ισραηλινούς και συλλαμβάνοντας δεκάδες ομήρους.

«Καμία διαπραγμάτευση» λέει η Χαμάς 

«Καμία διαπραγμάτευση» δεν είναι εφικτή προς το παρόν με το Ισραήλ, καθώς οι εχθροπραξίες συνεχίζονται, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος της Χαμάς, από την Ντόχα του Κατάρ.

«Η στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται και η αντίσταση, υπό τις Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ (το ένοπλο τμήμα της Χαμάς) συνεχίζει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του λαού μας, επομένως δεν υπάρχει δυνατότητα καμίας διαπραγμάτευσης για το ζήτημα των ομήρων ή άλλα θέματα» με το Ισραήλ, είπε ο Χόσαμ Μπαντράν, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς που εδρεύει στην πρωτεύουσα του Κατάρ.

«Η αποστολή μας συνίσταται πλέον στο να εμποδίσουμε τον κατακτητή να συνεχίσει να διαπράττει σφαγές σε βάρος του λαού μας στη Γάζα, όπου στοχοθετούνται ευθέως κατοικίες πολιτών», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters