Και Τούρκοι στην ανταλλαγή Σύρων και Ιρανών κρατουμένων

Συριακές ανταρτικές οργανώσεις απελευθέρωσαν 48 Ιρανούς τους οποίους είχαν συλλάβει τον περασμένο Αύγουστο κοντά στη Δαμασκό, σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση κρατουμένων που κρατούνταν από τις συριακές υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε σήμερα το ιρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV και άλλα κανάλια της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης.

Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί. Επίσης δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των κρατουμένων που απελευθερώθηκαν από τη συριακή κυβέρνηση, όμως έγινε γνωστό πως περιλαμβάνονται και Τούρκοι.

Οι Ιρανοί είχαν συλληφθεί τον Αύγουστο στη Δαμασκό από ανταρτικές οργανώσεις, οι οποίες είχαν υποστηρίξει πως οι συλληφθέντες είναι μέλη του επίλεκτου ιρανικού σώματος των Φρουρών της Επανάστασης. Η Τεχεράνη το αρνήθηκε, λέγοντας πως πρόκειται για σιίτες προσκυνητές που ήθελαν να επισκεφθούν ένα ιερό στη Συρία.

Εκπρόσωπος της τουρκικής ισλαμικής ανθρωπιστικής οργάνωσης IHH είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι συριακές αρχές αποφάσισαν να απελευθερώσουν 2.130 κρατούμενους πολίτες σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση των 48 Ιρανών από τους αντάρτες.