Ο Καλάσνικοφ δίνει τ΄ όνομά του και σε άλλη εταιρεία όπλων

 Ο δημιουργός του τυφεκίου Καλάσνικοφ συμφώνησε να επιτρέψει να χρησιμοποιείται  το όνομά του  ως  εμπορικό σήμα για μια νέα εταιρεία όπλων, δήλωσε την Κυριακή ο Ρωσος αναπληρωτής πρωθυπουργός κ. Dmitry Rogozin.

Η νέα  εταιρεια θα προέλθει από την ένωση των  Izhmekh και την Izhmash, δύο  κρατικές επιχειρήσεις Η Izhmash έφτιαχνε τα καλάσνικοφ από το 1949, ενώ η Izhmekh είναι περισσότερο γνωστή για την παραγωγή  των περίστρόφων Makarov και Yarygin.Και τα δύο εργοστάσια κατασκευάζουν επίσης ένα ευρύ φάσμα άλλων προϊόντων για στρατιωτικούς και μη στρατιωτικούς σκοπούς.Όμως το Izhmash χρεοκόπησε τον Απρίλιο – και η κυβέρνηση σχεδιάζει τώρα να αναβιώσει με τη συγχώνευσή τους μαζί με το νέο εμπορικό σήμα.

 Ο κορυφαίος κατασκευαστής πυροβόλων όπλων στην ΕΣΣΔ και τη Ρωσία,διδάκτορας τεχνικών επιστημών και αντιστράτηγος Μιχαήλ Καλάσνικοφ που γιόρτασε το Σάββατο την 93η επέτειο των γενεθλίων του δήλωσε πως  επιτρέπει προσωπικά τη χρήση του ονόματός του για τη νέα επιχείρηση.

Το αυτόματο που κατασκεύασε παρελήφθη από το σοβιετικό στρατό το 1949 με την ονομασία ΑΚ-47. Το όπλο αυτό θεωρείται το δημοφιλέστερο στον κόσμο, η απεικόνισή του κοσμεί τους θυρεούς 60 χωρών. Στο Εργοστάσιο Μηχανοκατασκευών  υπό την καθοδήγηση του Καλάσνικοφ σχεδιάστηκαν δεκάδες πειραματικά δείγματα αυτομάτων πυροβόλων όπλων. Ο ίδιος είναι ακαδημαϊκός 16 ρωσικών και ξένων Ακαδημιών, κάτοχος 35 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.