Kalibr: Πέθανε ο Πάβελ Κάμνιεφ, δημιουργός των ρωσικών πυραύλων cruise

Ο Πάβελ Κάμνιεφ, ο επιστήμονας που ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη των φονικών πυραύλων cruise Kalibr της Ρωσίας πέθανε σε ηλικία 85 ετών.

Ο Πάβελ Κάμνιεφ, ο Ρώσος σχεδιαστής στον τομέα της επιστήμης των πυραύλων, πέθανε σήμερα, Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, σε ηλικία 85 ετών, χωρίς να διευκρινιστεί η αιτία του θανάτου του.

«Ο επιστημονικός διευθυντής του Concern VKO Almaz-Antey, Ήρωας της Εργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Πάβελ Κάμνεφ, πέθανε», όπως αναφέρει το RIA Novosti, επικαλούμενο τη δήλωση της υπηρεσίας τύπου της  ρωσικής αεροδιαστημικής εταιρείας Almaz-Antey.

Ο Κάμνιεφ υπηρέτησε ως επιστημονικός διευθυντής της εταιρείας και ήταν Διδάκτωρ Τεχνικών Επιστημών. Πριν αναλάβει τη θέση του επιστημονικού διευθυντή, ήταν επικεφαλής του γραφείου σχεδιασμού Novator, όπου αναπτύχθηκε το Kalibr.

Ήταν επίσης ο «εγκέφαλος» πίσω από περισσότερες από 20 άλλες εφευρέσεις που εφαρμόστηκαν από το γραφείο σχεδιασμού. Επίσης, είχε πραγματοποιήσει περισσότερες από 300 επιστημονικές και τεχνικές εκθέσεις.

Ο Κάμνιεφ είχε τιμηθεί με πολλά κρατικά βραβεία, όπως τον τίτλο του Ήρωα Εργασίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Τάγμα της Αξίας για την Πατρίδα, IV βαθμού, όπως αναφέρει το gazeta.ru.

Πηγή: euroweeklynews.com / Φωτογραφία αρχείου