Καναδάς: To C-177 Globemaster μεταφέρει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία

Ένα αεροπλάνο των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων, C-177 Globemaster, που μετέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό αναχώρησε για την Ουκρανία, αναφέρει η Ukrinform, επικαλούμενη το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Καναδά.

«Αυτός ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό καθώς και εξοπλισμό επιτήρησης και ανίχνευσης», αναφέρεται στο δελτίο τύπου. Το Υπουργείο πρόσθεσε επίσης ότι μια ομάδα προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας του Καναδά (CAF) συνοδεύει τον εξοπλισμό «για να βοηθήσει στην ενσωμάτωσή του και να διασφαλίσει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας είναι κατάλληλα εκπαιδευμένες σχετικά με τη λειτουργία και τη συντήρησή του».

«Αυτό το προσωπικό της CAF θα παραμείνει στη συνέχεια στην Ουκρανία για να παρέχει πρόσθετη καθοδήγηση στις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας», ανέφερε η δήλωση.

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2015, ο Καναδάς έχει προσφέρει πάνω από 23 εκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία. Αυτός ο εξοπλισμός περιελάμβανε στοιχεία όπως: συστήματα επικοινωνιών που χρησιμοποιούνται για επιτόπιες επιχειρήσεις, κινητό νοσοκομείο και εξοπλισμό εξουδετέρωσης εκρηκτικών.

Την περασμένη εβδομάδα ο Καναδάς ανακοίνωσε τριετή παράταση και σημαντική επέκταση της αποστολής στρατιωτικής εκπαίδευσης UNIFIER στην Ουκρανία. Η Οτάβα υποσχέθηκε επίσης αύξηση της χρηματοδότησης για αναπτυξιακά προγράμματα στην Ουκρανία, ενίσχυση της συνεργασίας πληροφοριών και αποστολή προστατευτικού εξοπλισμού. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό μέχρι στιγμής απέχει από τη μεταφορά όπλων στην Ουκρανία.

Με πληροφορίες από: Ukrinfrom / Φωτογραφία αρχείου Reuters