Καντίροφ: Εμφανίστηκε σε βίντεο στο νοσοκομείο δίπλα στον άρρωστο θείο του – «Είμαι καλά και υγιής»

Το επίσημο κανάλι του Ραμζάν Καντίροφ στο Telegram έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο απορρίπτοντας τις αναφορές και τα δημοσιεύματα για την κακή κατάσταση της υγείας του.

Όταν ρωτήθηκε για τις αναφορές, οι οποίες υποστήριζαν ότι ο 46χρονος ηγέτης της Τσετσενικής Δημοκρατίας της Ρωσίας και ισχυρός σύμμαχος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Μόσχας, το Κρεμλίνο υποστήριξε ότι δεν είχε πληροφορίες για το θέμα.

Αλλά το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Telegram του Καντίροφ τον έδειξε να κάθεται στο κρεβάτι ενός άνδρα που υποστηρίζει ότι είναι «ο αγαπητός θείος Magomed Abdulkhamidovich Kadyrov» και να τον φιλάει στο χέρι και το κεφάλι.

«Δόξα στον Παντοδύναμο, είμαι ζωντανός και καλά και δεν καταλαβαίνω καθόλου γιατί να γίνεται φασαρία ακόμα και στην περίπτωση της ασθένειάς μου;», αναφέρεται στην ανάρτηση, την οποία υποτίθεται ότι έγραψε ο ίδιος ο Καντίροφ.

Εκπρόσωποι του Τσετσένου ηγέτη δεν απάντησαν σε επανειλημμένα αιτήματα του Reuters να σχολιάσουν τις αναφορές ότι ήταν άρρωστος.

Πολλά δημοσιεύματα και λογαριασμοί στα σόσιαλ μίντια ανέφεραν ότι ο Καντίροφ νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μόσχας, ενώ οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίας υποστήριζαν ότι η υγεία του είναι σε άσχημη κατάσταση. Κάποιοι μάλιστα έλεγαν πως έχει πέσει σε κώμα.

Η έντονη κινητικότητα αυτοκινήτων με πινακίδες της Τσετσενίας «φούντωσαν» τις φήμες αυτές. Με το βίντεο αυτό ο Τσετσένος ηγέτης επιχειρεί να διαψεύδει όλες αυτές τις φήμες, ωστόσο η αυθεντικότητα του βίντεο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Με πληροφορίες από: Reuters