Καντίροφ: «Πρώην μισθοφόροι της Wagner εκπαιδεύονται μαζί με τις ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας» [vid]

Μια μεγάλη ομάδα της πρώην Wagner άρχισε να εκπαιδεύεται με τις ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας, δήλωσε σήμερα ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ.

Onalert Newsroom
Καντίροφ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια μεγάλη ομάδα της πρώην μισθοφορικής ρωσικής οργάνωσης Wagner άρχισε να εκπαιδεύεται με τις ειδικές δυνάμεις της Τσετσενίας, νότιας περιοχής της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ.

Ο Καντίροφ δήλωσε σε ένα μήνυμα του στην εφαρμογή Telegram ότι μια μεγάλη ομάδα από μισθοφόρους της πρώην Wagner εκπαιδεύεται εντατικά με τις δικές του ειδικές δυνάμεις Αχμάτ.

«Χαίρομαι που σήμερα στις τάξεις της περίφημης μονάδας (Αχμάτ) προστέθηκαν μαχητές που έχουν εξαιρετική πολεμική εμπειρία και έχουν αποδείξει ότι είναι γενναίοι και αποτελεσματικοί μαχητές. Είμαι βέβαιος ότι στις επερχόμενες μάχες θα ανταποκριθούν πλήρως στη φήμη τους».

Ο Καντίροφ δημοσίευσε ένα βίντεο, με μουσική υπόκρουση, που δείχνει στρατιώτες σε εκπαίδευση μάχης, με μερικούς να φέρουν στις στολές τους και στις μάσκες που καλύπτουν τα πρόσωπα τους τα διακριτικά της Wagner. Ο Καντίροφ δήλωσε ότι οι ασκήσεις περιλαμβάνουν σκοποβολή, ιατρικές υπηρεσίες στο πεδίο της μάχης και εκπαίδευση για ελεύθερους σκοπευτές, πολυβολητές και διασώστες.

Δεν είναι σαφές πόσοι άνδρες της Wagner συμμετέχουν ή εάν κάποιοι από αυτούς θα παραμείνουν στις τσετσενικές δυνάμεις αφότου ολοκληρωθεί η εκπαίδευση.

Η Wagner έπαιξε σημαντικό ρόλο σε μερικές από τις πιο σκληρές μάχες του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά το μέλλον της ήταν αμφίβολο αφού ο ηγέτης της Γιεβγκένι Πριγκόζιν σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα τον Αύγουστο, δύο μήνες αφότου ηγήθηκε μιας σύντομης ανταρσίας κατά του ρωσικού αμυντικού κατεστημένου.

Μετά το θάνατο του Πριγκόζιν, το Κρεμλίνο απέρριψε ως «απόλυτο ψέμα» τους ισχυρισμούς ότι είχε σκοτωθεί με εντολή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για να τον τιμωρήσει για την ανταρσία του Ιουνίου. Η Ρωσία δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της έρευνας για το μοιραίο αεροπορικό δυστύχημα.

Στη συνέχεια, ο Πούτιν προχώρησε στην υπαγωγή των μαχητών της Wagner στον έλεγχο του κράτους, διατάζοντάς τους να υπογράψουν όρκο υποταγής, και το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η ομάδα δεν υφίσταται ως νομική οντότητα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου