Καρέ – καρέ η νυχτερινή έξοδος ρώσικου μαχητικού στη Συρία

Το ρώσικο Υπουργείο Άμυνας εχει δημοσιεύσει την έξοδο μαχητικού αεροσκάφους στη Συρία σε μια σειρά εντυπωσιακών φωτογραφιών. 

Η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 700 εξόδους εναντίον περισσότερων από 690 στόχων στη Συρία από την 30ή Σεπτεμβρίου. 

 

Σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα στη Μόσχα για να συζητήσουν τις προσπάθειες που γίνονται για να αρχίσει ένας διάλογος ανάμεσα στη Δαμασκό και την συριακή αντιπολίτευση, ανακοίνωσε παράλληλα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Στις διεθνείς ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξήχθησαν στην Βιένη την περασμένη Παρασκευή, στις οποίες η Ρωσία διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι επιθυμεί οι αντιπολιτευόμενες οργανώσεις να μετάσχουν στις μελλοντικές συνομιλίες για την κρίση στη Συρία και αντήλλαξε έναν κατάλογο με 38 ονόματα με την Σαουδική Αραβία.
Ο κατάλογος αυτός περιελάμβανε κυρίως πρώην και νυν μέλη του Εθνικού Συνασπισμού των Συριακών Επαναστατικών και Αντιπολιτευόμενων Δυνάμεων (SNC), δηλαδή τον υποστηριζόμενο από τη Δύση συνασπισμό της συριακής αντιπολίτευσης, γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant.