OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρ: «Αισθανόμαστε φρίκη με τις δηλώσεις Νετανιάχου για την διαμεσολάβησή μας με τη Χαμάς»

25/01/2024 - 08:53
Κατάρ
Share on FacebookShare on Twitter

Εκπρόσωπος της διπλωματίας του Κατάρ ανέφερε, χθες Τετάρτη το βράδυ, πως οι αρχές του εμιράτου αισθάνθηκαν «φρίκη» για δηλώσεις που αποδίδονται στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σχετικά με τον μεσολαβητικό ρόλο που διαδραματίζει Ντόχα στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με μέλη οικογενειών ομήρων αυτή την εβδομάδα, ο κ. Νετανιάχου επέκρινε το Κατάρ, που μεσολαβεί μαζί με την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ και συνέβαλε να κλειστεί η συμφωνία για την ανακωχή μιας εβδομάδας στα τέλη Νοεμβρίου που επέτρεψε την απελευθέρωση εκατό και πλέον ομήρων της Χαμάς.

«Δεν με ακούσατε να ευχαριστώ το Κατάρ (…) Ουσιαστικά δεν διαφέρει από τα Ηνωμένα Έθνη ή τον Ερυθρό Σταυρό και είναι ακόμα πιο προβληματικό. Δεν έχω καμιά ψευδαίσθηση», είπε ο κ. Νετανιάχου στις οικογένειες, σύμφωνα με ηχητική καταγραφή η οποία περιήλθε στην κατοχή του ισραηλινού τηλεοπτικού δικτύου Κανάλι 12.

«Αυτοί (σ.σ. το Κατάρ) έχουν τα μέσα για να ασκήσουν πίεση (στη Χαμάς). Γιατί; Επειδή τη χρηματοδοτούν», συνέχισε ο κ. Νετανιάχου, δηλώνοντας επίσης «πολύ οργισμένος» για την απόφαση της Ουάσιγκτον να ανανεώσει για δέκα χρόνια τη συμφωνία για την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στο εμιράτο του Κόλπου.

«Αισθανόμαστε φρίκη για τα σχόλια που αποδίδονται στον Ισραηλινό πρωθυπουργό σε διάφορα ΜΜΕ όσον αφορά τον μεσολαβητικό ρόλο του Κατάρ. Αν τα σχόλια αυτά επαληθευτούν, είναι ανεύθυνα και καταστροφικά για τις προσπάθειες να σωθούν ζωές αθώων», τόνισε μέσω X (του πρώην Twitter) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, ο Ματζίντ αλ Ανσάρι.

Το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ μεσολαβούν το τρέχον διάστημα προκειμένου να κηρυχθεί νέα ανακωχή στη Λωρίδα της Γάζας, ώστε να επιτραπεί να απελευθερωθούν οι εκατό και πλέον όμηροι που παραμένουν εκεί και να διανεμηθεί περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμού του παλαιστινιακού θυλάκου.

Αν οι δηλώσεις που του αποδίδονται έγιναν πράγματι, «ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να υπονομεύσει τη διαδικασία μεσολάβησης, για λόγους που μοιάζουν να υπηρετούν μάλλον την πολιτική του καριέρα» παρά «τους ισραηλινούς ομήρους», επέμεινε ο κ. Ανσάρι, προσθέτοντας πως ο κ. Νετανιάχου δεν χρειάζεται να «ανησυχεί για τις στρατηγικές σχέσεις του Κατάρ με τις ΗΠΑ».

Το Κατάρ φιλοξενεί στο έδαφός του στρατηγείο του μεικτού διοικητηρίου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»), στη στρατιωτική βάση Αλ Ουντάιντ, ενώ επιτρέπει να ελλιμενίζονται σκάφη του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που περιπολούν στον Κόλπο. Ταυτόχρονα, το Εμιράτο φιλοξενεί την πολιτική ηγεσία της Χαμάς και έχει διαθέσει τα τελευταία χρόνια βοήθεια αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στη Λωρίδα της Γάζας, που κυβερνά από το 2007 το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΟΜΗΡΩΝΙΣΡΑΗΛΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΚΑΤΑΡΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥΧΑΜΑΣ

Related Posts

FPV drones
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: 3 εκατομμύρια FPV drones παραδόθηκαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2025

24/12/2025 - 21:38
Ρωσία - Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Η πλειοψηφία των Ρώσων αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το 2026, σύμφωνα με δημοσκόπηση

24/12/2025 - 20:57
Ορμούζ - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο για «λαθρεμπόριο καυσίμων»

24/12/2025 - 20:24

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1995 ξεκινά η κρίση των Ιμίων με το τουρκικό πλοίο Φιγκέν Ακάτ

Ουκρανία: 3 εκατομμύρια FPV drones παραδόθηκαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2025

Ρωσία: Η πλειοψηφία των Ρώσων αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το 2026, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο για «λαθρεμπόριο καυσίμων»

Τουρκία: Ο πιλότος του Falcon-50 είχε εκπέμψει πολλαπλά σήματα κινδύνου πριν από τη συντριβή

MQ-9B SeaGuardian: Οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη αγοράζει το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό για 1,52 δισεκατομμύρια ευρώ

Λιβύη: Τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του αντιστράτηγου Μοχάμεντ αλ Χαντάντ, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους του στην Τουρκία

Παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο έκαναν τουρκικό ATR-72 και UAV

Top News

Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής που βοηθάει στον ύπνο

Πάτρα: Παιδιά πήγαν να πουν τα κάλαντα και ζήτησαν να πληρωθούν μέσω IRIS

«Peaky Blinders: The Immortal Man»: Κυκλοφόρησε teaser της ταινίας - Ο Κίλιαν Μέρφι επιστρέφει στον ρόλο του Τόμι Σέλμπι

Θοδωρής Μαραντίνης: Αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα έκανα πολλά πράγμα διαφορετικά γύρω από τον χειρισμό του διαζυγίου μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert