OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κατηγορηματικός ο λαός στην Λιβύη: «Δεν θέλουν κανέναν μισθοφόρο στη χώρα»

07/12/2021 - 05:43
Λιβύη
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υποστράτηγος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Khaled Al-Mahjoub, ανέφερε σε δηλώσεις του στον Τύπο ότι «όλοι οι πολίτες της χώρας επιθυμούν την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων και των μισθοφόρων από τη χώρα». Επίσης, αναφέρει ότι πλέον η επικοινωνία μεταξύ των ενδιαφερόμενων χωρών, γίνεται άμεση, χωρίς την διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών.

O Διευθυντής του Τμήματος Ηθικής Καθοδήγησης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), ο Υποστράτηγος Khaled Al-Mahjoub, επιβεβαίωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη (UN) και η Αίγυπτος βοήθησαν σημαντικά στο να σχεδιαστεί το πλάνο για την αποχώρηση των μισθοφόρων από την Λιβύη. Σημείωσε ότι όλοι οι πολίτες της Λιβύης απορρίπτουν την ιδέα παρουσίας οποιωνδήποτε μισθοφόρων στη χώρα.

Σε δηλώσεις του στον Τύπο, ο Mahjoub είπε: «Η αλλαγή της ατζέντας και των διαδικασιών της Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής της Λιβύης (JMC) από την εσωτερική διαβούλευση στην άμεση επικοινωνία με τις εμπλεκόμενες χώρες, είναι ένα σημαντικό ζήτημα για την αποχώρηση των μισθοφόρων και των ξένων δυνάμεων από την χώρα». Επεσήμανε, στη συνέχεια, τόσο τις συνομιλίες που έκανε η  JMC στην Τουρκία όσο και την επικείμενη επίσκεψή της στη Μόσχα, με θέμα τους μισθοφόρους γειτονικών χωρών, των οποίων οι χώρες συμφώνησαν να διασφαλίσουν την επιστροφή τους.

Ο Υποστράτηγος είπε επίσης ότι το ζήτημα της ταυτόχρονης απομάκρυνσης των μισθοφόρων από την Λιβύη είχε συμφωνηθεί στο παρελθόν και πρόσθεσε επίσης, «Η παρουσία της Τουρκίας στην Λιβύη δεν έχει απλά στόχο την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεών της στην χώρα, αλλά αδιαμφισβήτητα ο σκοπός της είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτό που βλέπουν πολλοί».

Η Τουρκία δέχεται την αποχώρηση υπό όρους

Όπως ανέφερε το OnAlert, ένα μέλος της Μικτής Στρατιωτικής Επιτροπής (JMC) 5+5, επιβεβαίωσε το περασμένο Σάββατο, ότι η Τουρκία δέχεται το αίτημα να αποσύρει τους ξένους μαχητές και τους μισθοφόρους της από την Λιβύη,  με την προϋπόθεση ότι όλες οι ξένες δυνάμεις θα αποχωρήσουν ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik: «Κατά την διάρκεια αυτών των συνομιλιών, η Μικτή Στρατιωτική Επιτροπή (JMC) 5+5 απευθύνθηκε στην τουρκική πλευρά ζητώντας την απαραίτητη απόσυρση των μισθοφόρων της, σύμφωνα με το σχέδιο που έχουμε θέσει για την επίτευξη της εθνικής κυριαρχίας της Λιβύης».

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι μετά την Τουρκία, η Μικτή Στρατιωτική Επιτροπή (JMC) 5+5 θα επισκεφθεί και την Μόσχα για να συζητήσουν τις ίδιες πρωτοβουλίες, όπως προβλέπουν και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζεται η απόφαση της Επιτροπής, ώστε η αποχώρηση να παρακολουθείται από διεθνείς αλλά και Λίβυους παρατηρητές.

Πηγή Libya Review /  Φωτογραφία  αρχείου Reuters

Tags: JMCΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝΛΙΒΥΗΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙΡΩΣΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Κίεβο: Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους και drones πριν το τετ α τετ Ζελένσκι με Τραμπ

27/12/2025 - 10:55
Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Λευκορωσία – Από εκεί εκτοξεύονται ρωσικές επιθέσεις εναντίον μας»

27/12/2025 - 10:22
Ταϊλάνδη
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπέγραψαν συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός – Τι προβλέπει

27/12/2025 - 09:47

Διαβάστε Επίσης

Κίεβο: Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους και drones πριν το τετ α τετ Ζελένσκι με Τραμπ

Ζελένσκι: «Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Λευκορωσία – Από εκεί εκτοξεύονται ρωσικές επιθέσεις εναντίον μας»

Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπέγραψαν συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός – Τι προβλέπει

Πολωνία: Αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά και απογειώθηκαν μαχητικά λόγω ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία

Υεμένη: Στα πρόθυρα νέας εμφύλιας σύρραξης μεταξύ κυβέρνησης και αυτονομιστών του STC – «Αυτοσυγκράτηση» ζήτησαν οι ΗΠΑ

Κιμ Γιονγκ Ουν σε Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας – Βόρειας Κορέας σφυρηλατήθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας

MQ-9 Reaper: Με 19 πυραύλους χτυπήθηκαν οι τζιχαντιστές στη Νιγηρία – «Τους αποδεκατίσαμε με χριστουγεννιάτικο δώρο»

Τραμπ: «Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ» – Το εδαφικό θα τεθεί στη συνάντησή τους

Top News

Καιρός: Έρχονται χιόνια στις κορυφές της Πάρνηθας και πτώση της θερμοκρασίας - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Η σημαντική παρέμβαση του Παπανικολάου στο τελευταίο τάιμ άουτ του Ολυμπιακού στην Μπολόνια

Να μ’ αγαπάς - spoiler: Ο Άγγελος σώζει τον Ορφέα από τη μανία του Λευτέρη

Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες: Κλείνουν το ρεύμα πρς Αθήνα στα Μάλγαρα - Μετά την Πρωτοχρονιά η πανελλαδική σύσκεψη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert