OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν: «Υποστηρίζουμε άνευ όρων τη Ρωσία στον πόλεμο της Ουκρανίας – Η νίκη είναι σίγουρη»

13/07/2025 - 10:33
Κιμ Γιονγκ Ουν

KCNA via REUTERS

Share on FacebookShare on Twitter

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης, Κιμ Γιονγκ Ουν, διαβεβαίωσε τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας για την «άνευ όρων» υποστήριξή του στη Ρωσία στον συνεχιζόμενο πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, εκφράζοντας τη «σθεναρή πεποίθησή του» ότι η νίκη των δυνάμεων της Μόσχας είναι «σίγουρη», μετέδωσε σήμερα (13.07.2025) επίσημο μέσο ενημέρωσης της Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο κ. Κιμ υποδέχθηκε τον κ. Λαβρόφ σε «ατμόσφαιρα θερμής συντροφικής εμπιστοσύνης», καθώς τα δυο κράτη συσφίγγουν τις διπλωματικές και στρατιωτικές σχέσεις τους. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δημοσιοποίησε από πλευράς του μέσω Telegram βίντεο στο οποίο οι δυο άνδρες εικονίζονται να σφίγγουν τα χέρια καθώς ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις.

Η Μόσχα και η Πιονγκγιάνγκ υπέγραψαν το 2024 συμφωνία για την άμυνα, που προβλέπει ότι η μια θα υπερασπιστεί την άλλη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση, η Βόρεια Κορέα έστειλε κατόπιν χιλιάδες στρατιωτικούς της να βοηθήσουν στην ανακατάληψη της περιφέρειας Κουρσκ, μεγάλα τμήματα της οποίας είχε καταλάβει ο ουκρανικός στρατός με αιφνιδιαστική επίθεσή του το καλοκαίρι του 2024. Ακόμη, η Βόρεια Κορέα φέρεται να προμηθεύει τη Ρωσία με πυραύλους και οβίδες για το πυροβολικό, σύμφωνα με το Κίεβο και δυτικούς συμμάχους του.

Κατά το KCNA, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είπε στον προσκεκλημένο του πως η χώρα του είναι διατεθειμένη «να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει χωρίς όρους όλα τα μέτρα που λαμβάνονται από τη ρωσική ηγεσία για να εξαλειφθούν τα ριζικά αίτια της ουκρανικής κρίσης».

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εξέφρασε ακόμη τη «σθεναρή πεποίθησή του ότι ο στρατός και ο λαός της Ρωσίας θα καταγάγουν σίγουρη νίκη εκπληρώνοντας το ιερό καθήκον της υπεράσπισης της αξιοπρέπειας και των θεμελιωδών συμφερόντων της χώρας».

Οι δυο άνδρες συζήτησαν επίσης «σημαντικά ζητήματα για την πιστή εφαρμογή των συμφωνιών που είχαν συναφθεί» στη σύνοδο του 2024, όταν υπογράφτηκε η διμερής συνθήκη, σε σπάνια επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο κ. Λαβρόφ είπε ακόμα πως ο κ. Πούτιν ελπίζει να υπάρξει «συνέχεια των απευθείας επαφών» με τον κ. Κιμ «το συντομότερο», σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Το Κρεμλίνο ρωτήθηκε αυτή την εβδομάδα για το ενδεχόμενο προσεχούς επίσκεψης του βορειοκορεάτη ηγέτη στη Μόσχα και απάντησε πως δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο προς το παρόν.

Η συνάντηση Κιμ-Λαβρόφ έγινε στην Γουονσάν, στις ανατολικές ακτές της Βόρειας Κορέας, όπου μόλις εγκαινιάστηκε μεγάλο τουριστικό συγκρότημα.  Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών –στη θέση από το 2004– συναντήθηκε επίσης με τη βορειοκορεάτισσα ομόλογό του Τσο Σον Χούι, την οποία ευχαρίστησε για την «ηρωισμό» των στρατιωτών της χώρας της που πολέμησαν στο πλευρό των ρωσικών δυνάμεων εναντίον των Ουκρανικών στην Κουρσκ, σύμφωνα με το TASS.

Τα δυο μέρη «υπογράμμισαν την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν μαζί εναντίον των ηγεμονικών φιλοδοξιών παραγόντων εκτός της περιοχής, που οδηγούν σε κλιμάκωση των εντάσεων» στη νοτιοανατολική Ασία και «σε όλη την περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού», σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πάντα σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, ερωτηθείς για την πιθανότητα να αναπτυχθούν στρατεύματα της Βόρειας Κορέας και σε άλλους τομείς του μετώπου, ο Σεργκέι Λαβρόφ απάντησε πως επαφίεται στην Πιονγκγιάνγκ να αποφασίσει.

«Μοιραζόμαστε την αρχή» ότι η Βόρεια Κορέα «αποφασίζει η ίδια τις μορφές με τις οποίες εφαρμόζεται η συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης μας», είπε.

Σύμφωνα με ρωσικά και βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Λαβρόφ αναμένεται να ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην Πιονγκγιάνγκ σήμερα. Το ταξίδι του καταγράφτηκε ενάμιση μήνα έπειτα από εκείνη του επικεφαλής του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας και πρώην υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σαϊγκού. Λίγο πριν από την επίσκεψη του κ. Λαβρόφ, οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως αρχίζουν απευθείας πτήσεις, δυο φορές σε εβδομαδιαία βάση, που θα συνδέουν τη Μόσχα και την Πιονγκγιάνγκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝΣΕΡΓΚΕΙ ΛΑΒΡΟΦ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Νόμιμοι στόχοι οι ρωσικές ενεργειακές υποδομές – Χρηματοδοτούν την παραγωγή όπλων

08/02/2026 - 16:56
Χαμάς
ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: «Δεν αφοπλιζόμαστε, δεν δεχόμαστε ξένη κυριαρχία – Όσο υπάρχει κατοχή, υπάρχει αντίσταση»

08/02/2026 - 12:51
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι κατά Ρωσίας: Εκτόξευσαν 2.000 drones, 1.200 βόμβες και 116 πυραύλους παράλληλα με τις ειρηνευτικές συνομιλίες

08/02/2026 - 12:04

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1950 αίρεται ο στρατιωτικός νόμος που είχε επιβληθεί στην χώρα λόγω του Εμφυλίου

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα: Υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, Ουκρανία και Ιράν στη ατζέντα

Ζελένσκι: Νόμιμοι στόχοι οι ρωσικές ενεργειακές υποδομές – Χρηματοδοτούν την παραγωγή όπλων

Με QR κωδικούς έστελνε ο Σμήναρχος τα απόρρητα δεδομένα στην Κίνα σε «deals» χιλιάδων ευρώ

Πολεμική Αεροπορία: «Άνοιξε τις πύλες» της στη νέα γενιά με προσομοιωτές F-16, F-35 και VR [pics]

Χαμάς: «Δεν αφοπλιζόμαστε, δεν δεχόμαστε ξένη κυριαρχία – Όσο υπάρχει κατοχή, υπάρχει αντίσταση»

Ζελένσκι κατά Ρωσίας: Εκτόξευσαν 2.000 drones, 1.200 βόμβες και 116 πυραύλους παράλληλα με τις ειρηνευτικές συνομιλίες

FSB: Συνελήφθη ο κύριος ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του αντιστράτηγου Αλεξέγεφ [vid]

Top News

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου συγκινήθηκε στον «αέρα» μιλώντας για τις μητέρες - Έχασε πρόσφατα τη δική του

Η Ελένη Φουρέιρα και ο Αλμπέρτο Μποτία διοργάνωσαν γενέθλιο πάρτι για τον γιο του - Η εντυπωσιακή τούρτα με τους σούπερ ήρωες

Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Στο νοσοκομείο ΚΑΤ μετά από ατύχημα - Χειρουργήθηκε στα χέρια

Η Ελένη Μενεγάκη επέστρεψε από την Άνδρο και φωτογραφήθηκε στο πλοίο από την κόρη της Μαρίνα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert