OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Άγρια επεισόδια στο μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής iPhone [vid]

23/11/2022 - 11:14
Κίνα - iPhone
Share on FacebookShare on Twitter

«Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας!»: κινητοποιήσεις εργαζομένων ξέσπασαν σήμερα στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής iPhone παγκοσμίως, το οποίο βρίσκεται στην Κίνα και ανήκει στην ταϊβανέζικη εταιρεία Foxconn, σύμφωνα με εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Weibo.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στην Τζέγκτζου, πρωτεύουσα της επαρχίας Χενάν. Πρόκειται για ένα τεράστιο βιομηχανικό συγκρότημα όπου απασχολούνται περίπου 200.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους ζουν σε κοιτώνες στην εγκατάσταση.

Η Κίνα εξακολουθεί να εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι στην covid, η οποία προβλέπει αυστηρά lockdown, καραντίνα για όσους διαγιγνώσκονται θετικοί στον ιό και σχεδόν καθημερινά τεστ, με τα περιοριστικά μέτρα να προκαλούν την αγανάκτηση των πολιτών.

Κάποιες κατηγορίες ανθρώπων, κυρίως φοιτητές και εργάτες, συχνά βρίσκονται απομονωμένοι για πολλές εβδομάδες στις πανεπιστημιουπόλεις και τους χώρους παραγωγής, χωρίς να μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα.

Σύμφωνα με τις εικόνες που αναρτήθηκαν και τις οποίες το AFP δεν έχει επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή, πλήθος εργαζομένων πραγματοποίησαν πορεία στον δρόμο. Κάποιοι έρχονται αντιμέτωποι με ανθρώπους που φορούν λευκές, προστατευτικές στολές και την αστυνομία.

ALERT 🚨 Violent protests erupt at Apple’s main iPhone plant (Foxconn) in China, employees clash with security personnel

pic.twitter.com/8WmfgES5YD

— Insider Paper (@TheInsiderPaper) November 23, 2022

Σε άλλο βίντεο φαίνονται εκατοντάδες άνθρωποι ντυμένοι με αυτές τις στολές, όρθιοι σε έναν δρόμο κοντά σε κτίριο που μοιάζει να είναι ένας από τους κοιτώνες του εργοστασίου. Ο άνθρωπος που τραβά το βίντεο από διπλανό κτίριο ακούγεται να λέει: «Ξαναρχίζει. Από χθες το βράδυ και μέχρι σήμερα το πρωί γίνεται αυτό».

«Εφορμούν!»

Σε άλλο απόσπασμα βίντεο φαίνονται μέλη των δυνάμεων της τάξης να κλωτσούν έναν άνθρωπο που μοιάζει με εργάτη και κείτεται στον δρόμο.

Βίντεο, που μεταδόθηκε απευθείας τη νύκτα, δείχνει δεκάδες εργάτες να φωνάζουν «υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας!» μπροστά από μια σειρά αστυνομικών και ένα όχημα της αστυνομίας με αναμμένο φάρο. Στη συνέχεια αυτός που τραβά το βίντεο φωνάζει: «εφορμούν!» και «δακρυγόνα!».

WARNING: Graphic Content. Hundreds of workers at Apple’s main iPhone plant in China clashed with security staff after being locked up for weeks to quash a Covid outbreak.

More here: https://t.co/E9iZIli3A0 pic.twitter.com/JezlbTaIRo

— Bloomberg (@business) November 23, 2022

Απόσπασμα άλλου βίντεο από την ίδια νυχτερινή διαδήλωση, που έχει τραβηχτεί από άλλη γωνία, δείχνει εργάτες να πετούν πυροσβεστήρες εναντίον αστυνομικών.

Το hashtag ταραχές στη Foxconn φαινόταν να έχει απαγορευθεί σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσά τους και το Weibo. Ωστόσο κάποιες αναρτήσεις που αναφέρονταν στις κινητοποιήσεις δεν είχαν κατέβει.

Φυγή εργαζομένων

Η Foxconn είναι μια μεγάλη εταιρεία που συναρμολογεί ηλεκτρονικά προϊόντα για πολλές διεθνείς εταιρείες. Η ταϊβανέζικη εταιρεία, βασική υπεργολάβος της Apple, είναι αντιμέτωπη τους τελευταίους μήνες με άνοδο των κρουσμάτων covid-19 στο τεράστιο βιομηχανικό της συγκρότημα στην Τζέγκτζου και αποφάσισε να απαγορεύσει την έξοδο από αυτό στους εργαζόμενους.

Εκατοντάδες πανικόβλητοι εργαζόμενοι διέφυγαν πεζή από το εργοστάσιο, με κάποιους να καταγγέλλουν το χάος και την έλλειψη οργάνωσης που επικρατούν εκεί. Προκειμένου να διατηρήσει το εργοστάσιο σε λειτουργία, η εταιρεία πρόσφερε μεγάλα μπόνους στους εργαζόμενους που θα μείνουν και προσπάθησε να προσλάβει νέους.

Η Apple είχε παραδεχθεί στις αρχές του μήνα ότι το lockdown στο εργοστάσιο της Foxconn «επηρέασε προσωρινά» την παραγωγή των τηλεφώνων iPhone, επιφέροντας ένα ισχυρό πλήγμα ενόψει της περιόδου των χριστουγεννιάτικων γιορτών.

Η Foxconn είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός εργοδότης στην Κίνα, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους σε όλη τη χώρα στα περίπου 30 εργοστάσια και κέντρα ερευνών που διαθέτει.

Tags: IPHONEΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΚΙΝΑΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Related Posts

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία θέλει να «στραγγαλίσει» οικονομικά και ενεργειακά την Ουκρανία με πλήγματα σε λιμάνια και υποδομές

20/12/2025 - 17:19
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πρότειναν τριμερή συνάντηση με Ρώσους διαπραγματευτές στο Μαϊάμι

20/12/2025 - 16:29
Πακιστάν
ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν για διαφθορά

20/12/2025 - 14:32

Διαβάστε Επίσης

Η Ρωσία θέλει να «στραγγαλίσει» οικονομικά και ενεργειακά την Ουκρανία με πλήγματα σε λιμάνια και υποδομές

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πρότειναν τριμερή συνάντηση με Ρώσους διαπραγματευτές στο Μαϊάμι

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 22 έως 24 Δεκεμβρίου

Πακιστάν: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν για διαφθορά

Δαβάκης για Υπαξιωματικούς: «Υπάρχει βαθμολογικός πληθωρισμός – Δεν χρειαζόμαστε έναν προθάλαμο Αξιωματικών»

SBU: Οι Ουκρανοί χτύπησαν ρωσικά Su-27, περιπολικό σκάφος και μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου [pics]

Τραμπ: «Τέλος» ο ναύαρχος Χόλζι από την διοίκηση της SOUTHCOM – Διαφωνούσε με τις επιθέσεις κατά «ναρκωτρομοκρατών»

Ουκρανία: Επτά νεκροί από πλήγμα ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου στην Οδησσό [vid]

Top News

GNTM 6: Το λάθος στη φωτογραφία των finalist με τα 6 δάχτυλα που κανείς δεν είδε

Νίκος Γιαννόπουλος για τον ξυλοδαρμό του από τον Νίκο Παππά: «Όποιος με αποκαλεί μέθυσο θα βρεθεί στα δικαστήρια»

Γη της ελιάς - επόμενα επεισόδια: Βασιλική και Στέφανος παντρεύονται, χωρίς τον Στάθη και τη Χάιδω

Έρχεται καιρός τύπου «Π»: Χαμηλό βαρομετρικό φέρνει καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Πέφτει η θερμοκρασία την Πρωτοχρονιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert