OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Ο ναύαρχος Μιάο Χούα αποπέμφθηκε από την Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή λόγω «σοβαρών πειθαρχικών παραβιάσεων»

27/06/2025 - 12:52
Μιάο Χούα

Το κινεζικό αντιτορπιλικό Nanchang κλάσης Type 055 / REUTERS / Jason Lee

Share on FacebookShare on Twitter

Το κορυφαίο νομοθετικό σώμα της Κίνας ψήφισε την αποπομπή του υψηλόβαθμού στρατιωτικού αξιωματούχου Μιάο Χούα από την Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή, το κορυφαίο σώμα στρατιωτικής διοίκησης της χώρας, σύμφωνα με δήλωση που μεταδόθηκε σήμερα (27.06.2025) από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua (Νέα Κίνα).

Σε βάρος του 69χρονου ναυάρχου Μιάο Χούα άρχισε το Νοέμβριο του 2024 έρευνα για «σοβαρές πειθαρχικές παραβιάσεις». Ο πρώην επικεφαλής πολιτικής ιδεολογίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού είχε επίσης παυθεί από τη θέση του.

Στο τηλεγράφημα του Xinhua δεν περιλαμβάνονται άλλες λεπτομέρειες, όμως η κίνηση σηματοδοτεί άλλο ένα στάδιο στη συνεχιζόμενη εκστρατεία του προέδρου Σι Τζινπίνγκ κατά της διαφθοράς, που περιλαμβάνει εκκαθαρίσεις στις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις και στην οποία εμπλέκονται πάνω από δέκα ανώτατοι αξιωματικοί και μερικά στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας.

Η φωτογραφία του Μιάο αφαιρέθηκε τις τελευταίες εβδομάδες από τη σελίδα της ανώτερης ηγεσίας στον ιστότοπο του κινεζικού υπουργείου Άμυνας. Ο Μιάο καθαιρέθηκε επίσης από το εθνικό νομοθετικό σώμα της Κίνας για «σοβαρές παραβιάσεις της πειθαρχίας και του νόμου», σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το εν λόγω σώμα τον περασμένο μήνα.

«Το Τμήμα Πολιτικής Εργασίας της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής πραγματοποίησε στις 14 Μαρτίου φέτος διάσκεψη στρατιωτικών αντιπροσώπων και αποφάσισε να παύσει τον Μιάο Χούα από τη θέση του ως αντιπροσώπου στο 14ο Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο», αναφέρεται στη δήλωση.

Ο Μιάο είχε αναλάβει καθήκοντα στην παραλιακή επαρχία Φουτζιάν, όταν ο Σι εργαζόταν εκεί ως τοπικός αξιωματούχος, σύμφωνα με την επίσημη βιογραφία του. Ο Σι είχε προσωπικά προβιβάσει τον Μιάο στην Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή. Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα αυτό στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ένας άλλος ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος, ο αντιναύαρχος Λι Χαντζούν, στερήθηκε σήμερα το καθεστώς του ως κοινοβουλευτικού αντιπροσώπου, σύμφωνα με χωριστή ανακοίνωση από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ο Λι ήταν επιτελάρχης του Πολεμικού Ναυτικού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και ο τρίτος πιο υψηλόβαθμος αξιωματικός του.

Ένα άλλο μέλος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής και ο δεύτερος στην ιεραρχία στρατηγός της Κίνας, ο Χε Ουεϊντόνγκ, δεν έχει θεαθεί δημοσίως από τις 11 Μαρτίου 2025 και την τελετή λήξης των ετήσιων κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων στο Πεκίνο. Έκτοτε, δεν έχει εμφανισθεί σε μια σειρά υψηλού επιπέδου συναντήσεων του Πολιτικού Γραφείου και των ενόπλων δυνάμεων. Είναι ο τρίτος πιο ισχυρός διοικητής του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και θεωρείται στενός συνεργάτης του προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος είναι ο κορυφαίος διοικητής των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΚΙΝΑ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να βοηθήσουν με το παρανοϊκό Ιράν – Να το θυμάστε»

26/03/2026 - 12:35
ΗΑΕ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΑΕ: Δύο νεκροί στο Αμπού Ντάμπι από θραύσματα ιρανικού πυραύλου που αναχαιτίστηκε

26/03/2026 - 12:19
IRGC
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Νεκρός ο Αρχηγός Ναυτικού των IRGC που ήταν υπεύθυνος για το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, λένε ισραηλινά ΜΜΕ

26/03/2026 - 10:44

Διαβάστε Επίσης

Πεντάγωνο: Εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακατευθύνει στη Μέση Ανατολή στρατιωτική βοήθεια που προοριζόταν για την Ουκρανία

Πυρηνικά όπλα: Ανησυχητική αύξηση του αριθμού τους διαπιστώνουν οι ειδικοί

Κατάθεση δελτίου απογραφής στρατεύσιμων κλάσεως 2030 – Στις 30/3 η λήξη της προθεσμίας

Τραμπ: «Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να βοηθήσουν με το παρανοϊκό Ιράν – Να το θυμάστε»

ΗΑΕ: Δύο νεκροί στο Αμπού Ντάμπι από θραύσματα ιρανικού πυραύλου που αναχαιτίστηκε

Ιράν: Νεκρός ο Αρχηγός Ναυτικού των IRGC που ήταν υπεύθυνος για το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, λένε ισραηλινά ΜΜΕ

Ζελένσκι στο Reuters: Οι ΗΠΑ συνδέουν τις εγγυήσεις ασφαλείας με την παραχώρηση του Ντονμπάς στη Ρωσία

Τουρκικό δεξαμενόπλοιο δέχθηκε επίθεση από drone στη Μαύρη Θάλασσα – Φέρεται να μεταφέρει ρωσικό πετρέλαιο

Top News

Ο Κώστας Σινάνης γύρισε στα καθήκοντά του - «Τελειώσαμε με την περιπέτεια, κάναμε ακόμη ένα βήμα»

Η Άννα Βίσση ανακοίνωσε τη δημιουργία της Vission Music, της νέας εταιρείας που δημιούργησε με τη Δήμητρα Κούστα

Κατώτατος μισθός: Τι αλλάζει στις τριετίες και πόσο ωφελούνται οι εργαζόμενοι από τη νέα αύξηση

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποκάλυψε ότι απέβαλε η σύζυγός του: «Εδώ και δέκα μέρες κλαίει συνεχώς»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert