Κίνα: Σε υπηρεσία μια ακόμα νέα φρεγάτα – ΒΙΝΤΕΟ

Εντάχθηκαν σε υπηρεσία άλλη μια από τις νέες κινεζικές φρεγάτες Type 054A Jiangkai IΙ, με τις δυνάμεις του Στόλου της Ανατολικής Θάλασσας, του Κινεζικού ναυτικού. Το σκάφος, με την ονομασία “Huangganng, ”έχει εκτόπισμα 3.500 τόνων. Η τρόπιδα τέθηκε το 2013 και το σκάφος χαρακτηρίστηκε επιχειρησιακό εχθές.

Το σκάφος είναι οπλισμένο με ρωσικά συστήματα ή αντίγραφα ρωσικών συστημάτων. Φέρει ένα πυροβόλο των 76χλστ. και δύο περιστροφικά πυροβόλα των 30χλστ. μέγιστης ταχυβολίας 4.200 βολών ανά λεπτό. Διαθέτει επίσης δύο ανθυποβρυχιακούς εκτοξευτές RBU-1200 και έξι ανθυποβρυχιακούς τορπιλοβλητικούς σωλήνες των 324 χλστ. που βάλλουν τις ανθυποβρυχιακές τορπίλες Yu-7.

Ωστόσο φέρει και 32 κάθετους εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραύλων HHQ-16 και οκτώ εκτοξευτές πυραύλων επιφανείας-επιφανείας C-802. Το Κινεζικό ναυτικό θα αποκτήσει συνολικά 22 σκάφη της κλάσης. Ο τρίτης γενιάς αντιαεροπορικός πύραυλος HHQ-16 αποτελεί κινεζικό αντίγραφο των ρωσικών SA-Ν-7.

Οι νέες φρεγάτες της κλάσης είναι ισχυρά πλοία, ικανά να αντιμετωπίσουν κάθε είδους απειλή, με έμφαση στον αντιαεροπορικό αγώνα, έχοντας ως ρόλο την αντιαεροπορική κάλυψη των κινεζικών αεροπλανοφόρων, όταν αυτά ναυπηγηθούν.

Πηγή: Janes
Απόδοση-Επιμέλεια: On Alert