Κλείνει νέες ρώσικες φρεγάτες το Πολεμικό Ναυτικό της Ινδίας

Η Ινδία και η Ρωσία αναμένεται να υπογράψουν συμφωνία για τέσσερις φρεγάτες νέας γενιάς για το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό όταν ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι φιλοξενεί τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για ετήσια σύνοδο κορυφής στο Νέο Δελχί τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Hindustan Times, βάσει της συμφωνίας, δύο πλοία θα κατασκευαστούν στη Ρωσία, ενώ τα υπόλοιπα δύο θα κατασκευαστούν στην Goa Shipyard Limited (GSL). Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της εταιρείας, με την υπογραφή της σύμβασης, η Ρωσία θα παραδώσει τα πλοία μετά από τέσσερα χρόνια, ενώ θα χρειαστούν έξι χρόνια στα ινδικά ναυπηγεία, για να ολοκληρωθεί η κατασκευή του πρώτου πλοίου και ακόμα ένα χρόνο για το δεύτερο.

Στο ναυτικό λειτουργούν έξι φρεγάτες τύπου Talwar, οι οποίες αγοράστηκαν από τη Ρωσία και εγκαταστάθηκαν μεταξύ του 2003 και του 2013. Η Ινδία υπέγραψε μια Διακυβερνητική Συμφωνία το 2016 για τέσσερις φρεγάτες.

Οι τέσσερις φρεγάτες επόμενης γενιάς θα είναι της νέας κατηγορίας Grigorovich, μιας τροποποιημένης και πιο σύγχρονης εκδοχής της κατηγορίας Talwar, και θα εξοπλιστούν με υπερσύγχρονα πυραυλικά συστήματα Cruise και BrahMos.

Πηγή: International Business Times