Κορέα: Γραφείο Επικοινωνίας εγκαινίασαν οι δύο χώρες

Βόρεια και Νότια Κορέα εγκαινίασαν την Παρασκευή ένα Γραφείο Επικοινωνίας στα σύνορα τους και θα διευκολύνει τις επαφές των δύο πλευρών ενόψει της συνάντησης των πολιτικών ηγετών τους την επόμενη εβδομάδα.

Τα δύο κράτη της κορεατικής χερσονήσου, δημιουργούν έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας στην πόλη Κεσόνγκ της Βόρειας Κορέας, με τη δημιουργία Γραφείου Επικοινωνίας, πρώτη φορά από το 1945, σύμφωνα με το AP.

Οι δύο Κορέες χρησιμοποιούν συνήθως τηλέφωνα και φαξ όταν θέλουν να κανονίσουν συνομιλίες και να ανταλλάξουν μηνύματα.

Ωστόσο, τα κανάλια αυτά επικοινωνίας πολύ συχνά «σιωπούσαν», όταν η ένταση μεταξύ τους κλιμακωνόταν λόγω του πυρηνικού προγράμματος της Β. Κορέας.

Κατά την τελετή έναρξης στο Κεσόνγκ, ο υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι το γραφείο θα γίνει το «λίκνο της κορεατικής συν-ευημερίας».

«Θα κάτσουμε τετ α τετ, θα ανταλλάξουμε τις ιδέες μας στα γρήγορα και θα βάλουμε τα κεφάλια μας να δουλέψουν για να λύσουμε δύσκολα θέματα», δήλωσε ο υπουργός.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Ειρηνική Επανένωση της Β. Κορέας, δήλωσε κατά τη διάρκεια της τελετής ότι το γραφείο θα βοηθούσε τις Κορεάτες να «διεξάγουν ειλικρινείς» συζητήσεις και να διευρύνουν τους δεσμούς τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα της Νότιας Κορέας.

Πηγή: Sputnik