OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο ξεπέρασαν τα 150 εκατομμύρια

30/04/2021 - 09:37
κορονοϊός
Share on FacebookShare on Twitter

Πάνω από 150 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο, ενώ ο αριθμός των ημερήσιων νέων μολύνσεων έχει φθάσει το τρέχον διάστημα σε επίπεδα που δεν είχαν καταγραφεί ποτέ αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού, δείχνει καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τους επίσημους απολογισμούς ως σήμερα στις 07.20 (ώρα Ελλάδας).

Από τον εντοπισμό του ιού στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019 έχουν καταγραφεί επισήμως 150.337.583 μολύνσεις, εκ των οποίων περίπου 6 εκατομμύρια μέσα σε μία εβδομάδα, αύξηση που οφείλεται κυρίως στην έκρηξη των περιστατικών στην Ινδία, όπου τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν διαγνωστεί 2,5 εκατομμύρια κρούσματα.

Ο αριθμός των ημερήσιων νέων κρουσμάτων έχει υπερδιπλασιαστεί από τα μέσα Φεβρουαρίου. Μετά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο, ο αριθμός αυτός μειώθηκε σε λίγο πάνω από 350.000 την ημέρα. Το τρέχον διάστημα επιβεβαιώνονται 821.000 νέα κρούσματα ημερησίως.

Αιτία είναι η εκθετική αύξηση των μολύνσεων στην Ινδία (18.762.976 κρούσματα), υγειονομική κρίση που μπορεί να οφείλεται στο παραλλαγμένο στέλεχος του ιού που ταυτοποιήθηκε αρχικά στη χώρα αυτή, αλλά επίσης και στη συμπεριφορά μερίδας πολιτών όπως η μη συμμόρφωση προς τους υγειονομικούς περιορισμούς, όπως ανέφερε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο αριθμός των 2,5 εκατομμύρια κρουσμάτων που καταγράφηκαν σε μία εβδομάδα στην Ινδία, δηλαδή 357.000 την ημέρα, είναι πάνω από 30 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν στη χώρα καταγράφονταν περίπου 11.000 νέες μολύνσεις.

Οι πλέον πληγείσες χώρες βάσει του συνολικού αριθμού κρουσμάτων είναι

  • οι ΗΠΑ (32.288.764 κρούσματα),
  • η Ινδία (18.762.976 κρούσματα) και
  • η Βραζιλία (14.590.678 κρούσματα).

Σε σχέση με τον πληθυσμό τους, οι πλέον πληγείσες χώρες είναι το Μαυροβούνιο (15.457 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους), η Τσεχία (15.207) και η Σλοβενία (11.513).

Εξαιτίας κυρίως της έξαρσης της επιδημίας στην Ινδία, η Ασία είναι η ήπειρος που καταγράφει τα περισσότερα ημερήσια νέα κρούσματα (392.267) και αυτή όπου η πανδημία κινείται με τον ταχύτερο ρυθμό (+28% νέες μολύνσεις καταγράφηκαν τις τελευταίες επτά ημέρες σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα). Η Αφρική (11.038 κρούσματα την ημέρα, +3%) είναι η μοναδική άλλη ήπειρος όπου αυξάνεται ο αριθμός των μολύνσεων.

Αντίθετα, οι αριθμοί έχουν σταθεροποιηθεί στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (133.881 κρούσματα την ημέρα) και μειώνονται στην Ευρώπη (184.007 κρούσματα την ημέρα, -18%), και στις ΗΠΑ και τον Καναδά (60.537, -12%).

Από τότε που εντοπίστηκε ο νέος κορονοϊός, πάνω από το ένα τρίτο των κρουσμάτων έχει καταγραφεί στην Ευρώπη (50.213.426 κρούσματα) – την πλέον πληγείσα ήπειρο. Ακολουθούν οι ΗΠΑ και ο Καναδάς (33.496.740 κρούσματα), η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική (28.688.240 μολύνσεις) και η Ασία (25.594.773 περιπτώσεις).

Σε όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί σχεδόν 3,2 εκατομμύρια θάνατοι λόγω της Covid-19.

Πηγή: AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΣΙΑΕΥΡΩΠΗΗΠΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Related Posts

Κουβέιτ - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν αμερικανοϊσραηλινές δυνάμεις στο Κουβέιτ

27/03/2026 - 21:00
ΗΠΑ - Ρούμπιο
ΚΟΣΜΟΣ

Ρούμπιο: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει σε 2 με 4 εβδομάδες – Δεν θα χρειαστούν χερσαία στρατεύματα»

27/03/2026 - 19:27
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Αμερικανοϊσραηλινές επιδρομές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και αντιδραστήρες σε Αράκ και Γιαζντ

27/03/2026 - 18:38

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν αμερικανοϊσραηλινές δυνάμεις στο Κουβέιτ

Ρούμπιο: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει σε 2 με 4 εβδομάδες – Δεν θα χρειαστούν χερσαία στρατεύματα»

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Εγκαίνια για το νέο αξονικό τομογράφο, παρουσία Δένδια [pics, vid]

Ιράν: Αμερικανοϊσραηλινές επιδρομές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και αντιδραστήρες σε Αράκ και Γιαζντ

ΓΕΕΘΑ: Ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Στενά του Ορμούζ: Δεν κατάφεραν να περάσουν κινεζικά πλοία, παρά τις υποσχέσεις του Ιράν

IDF: Νέα κύματα επιθέσεων σε τρεις περιοχές του Ιράν – Ταυτόχρονα πλήγματα και σε Βηρυτό

Axios: Έξαλλος ο Τζει Ντι Βανς με τον Νετανιάχου – «Μας πουλήσατε τον πόλεμο στο Ιράν ως κάτι εύκολο»

Top News

Ηλίας Βρεττός: Προσπάθησα να μη βγει το θέμα του ξυλοδαρμού μου για να μην ανησυχήσουν οι δικοί μου

Σαμπαλένκα για το μονόπετρό της που έγινε viral: «Ήθελα 14 καράτια και πήρα 12»

Η Μαριλού Κατσαφάδου θα είναι στο «Your face sounds familiar»: Ανυπομονώ, είμαι πολύ ενθουσιασμένη

Στήθηκε ελληνικό γλέντι με τραγούδι της Αναστασίας στον αγώνα Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς - Μιλγουόκι Μπακς

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert