OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: Εξαρθρώθηκε ρωσικό δίκτυο διακίνησης και στρατολόγησης ανδρών για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

05/09/2023 - 09:29
Κούβα
Share on FacebookShare on Twitter

Η κυβέρνηση στην Κούβα ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε ένα ρωσικό «δίκτυο λαθραίας διακίνησης», το οποίο στρατολογούσε Κουβανούς για «στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία», και προχώρησε σε ποινικές διώξεις εναντίον προσώπων που ενέχονται στο δίκτυο αυτό.

Το κουβανικό υπουργείο Εσωτερικών «καταβάλλει προσπάθειες για να εξουδετερώσει και να διαλύσει ένα δίκτυο λαθραίας διακίνησης ανθρώπων που επιχειρεί από τη Ρωσία για να εντάξει Kουβανούς πολίτες, που ζουν εκεί, και ακόμη και κάποιους από την Κούβα στις στρατιωτικές δυνάμεις που εμπλέκονται στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες διαβεβαίωσε, σε μήνυμά του το οποίο ανήρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, ότι η κουβανική κυβέρνηση «δρα με την ισχύ του νόμου» εναντίον αυτών των επιχειρήσεων. Το υπουργείο ανέφερε πως προέβη σε «ποινικές διώξεις εναντίον των προσώπων που ενέχονται σ’ αυτές τις δραστηριότητες», χωρίς να κάνει γνωστές λεπτομέρειες.

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι απορρίπτει κατηγορηματικά τη «μισθοφορική ιδιότητα» και υπενθυμίζει πως η Κούβα δεν συμμετέχει στον πόλεμο στην Ουκρανία. Η εφημερίδα America TeVe του Μαϊάμι είχε δημοσιεύσει την περασμένη Παρασκευή τις μαρτυρίες δύο εφήβων, οι οποίοι έλεγαν πως εξαπατήθηκαν μέσω του Facebook για να εργασθούν ως οικοδόμοι με το ρωσικό στρατό σε εργοτάξια στην Ουκρανία.

«Βοηθήστε μας, σας παρακαλούμε, προσπαθήστε να μας βγάλετε από εδώ το συντομότερο δυνατό επειδή φοβόμαστε», δηλώνει ο ένας από τους νέους, ηλικίας 19 ετών, σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας. Η America TeVe διευκρινίζει πως οι νέοι έστειλαν αυτό το μήνυμα από ένα λεωφορείο με το οποίο μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία, μαζί με Ρώσους στρατιωτικούς, στο Ριαζάν, νοτιοανατολικά της Μόσχας.

«Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε» επειδή «ανά πάσα στιγμή μπορούν να επιστρέψουν και να μας κάνουν κάτι», δήλωσε ένας άλλος νέος, υποστηρίζοντας πως ξυλοκοπήθηκε. «Δεν είμαι παρά άλλος ένας Κουβανός που βρίσκεται εδώ με συμβόλαιο με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε ένας άλλος άνδρας σ’ αυτό το μέσο ενημέρωσης ζητώντας να μην κατονομασθεί και λέγοντας πως στρατολογήθηκε για να νομιμοποιήσει το καθεστώς του στη Ρωσία.

Η Μόσχα και η Αβάνα έχουν ενισχύσει από πέρυσι τις διπλωματικές σχέσεις τους. Στα τέλη του 2022, ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ συνάντησε το ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα και αντιπροσωπείες επιχειρηματιών και πολιτικών αντιπροσώπων μετέβησαν φέτος στις δύο χώρες. Ο κουβανός υπουργός Άμυνας Άλβαρο Λόπες Μιέρα συναντήθηκε τον Ιούνιο με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΚΟΥΒΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ισραήλ - Δυτική Όχθη
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

09/02/2026 - 19:11
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

09/02/2026 - 18:13
πλοίο Aquila II
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Κυνήγησαν» πλοίο από την Καραϊβική ως τον Ινδικό πριν το καταλάβουν – Είχε παραβιάσει την καραντίνα [vid]

09/02/2026 - 17:45

Διαβάστε Επίσης

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

ΗΠΑ: «Κυνήγησαν» πλοίο από την Καραϊβική ως τον Ινδικό πριν το καταλάβουν – Είχε παραβιάσει την καραντίνα [vid]

Δένδιας από την Ινδία: Σημαντικές προοπτικές συνεργασίας στην αμυντική καινοτομία – Συνάντηση με τον Ινδό ΥΠΑΜ

SCALP και Meteor: Η Ινδία σε προχωρημένες συζητήσεις με την Γαλλία για την αγορά πυραύλων αξίας 300 εκατ. ευρώ

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα είναι έγκυος ξανά: Το συγκινητικό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους Βασίλη

Ιωάννα Τούνη: «Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Σμαραγδής σε Στάνκογλου: «Αυτό το κλίμα είναι η αριστερά, δε θέλουν να πιστέψουν ότι η ταινία Καποδίστριας είχε επιτυχία»

Αιμίλιος Χειλάκης: Απίστευτο περιστατικό στην παράσταση «Cancel» που πρωταγωνιστεί – Η αστυνομία «εισέβαλε» στο θέατρο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert