Κρεμλίνο: «Η Ρωσία θα απαντήσει στις επιθέσεις της Ουκρανίας όταν το κρίνει απαραίτητο»

Η Ρωσία θα απαντήσει στις επιθέσεις της Ουκρανίας σε αεροπορικές βάσεις της «όποτε το κρίνει απαραίτητο ο στρατός, δήλωσε σήμερατο Κρεμλίνο.

Ρωσία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ρωσία θα απαντήσει στις επιθέσεις της Ουκρανίας σε αεροπορικές βάσεις της «όποτε το κρίνει απαραίτητο ο στρατός, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025, το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε όσα δήλωσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι η Ρωσία «είναι υποχρεωμένη να αντιδράση» στις ουκρανικές ενέργειες. 

Η Ουκρανία εξαπέλυσε επίθεση με εκατοντάδες drones εναντίον αεροπορικών βάσεων βαθιά στο ρωσικό έδαφος, μια επιχείρηση της SBU που την ονόμασε «Ιστός Αράχνης», καταστρέφοντας δεκάδες ρωσικά αεροσκάφη, ενώ η Ρωσία την κατηγόρησε επίσης ότι ανατίναξε σιδηροδρομικές γέφυρες στο νότο, με αποτέλεσμα 7 άνθρωποι να σκοτωθούν.

Το Κίεβο δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις στις ρωσικές γέφυρες, τις οποίες ο Πεσκόφ χαρακτήρισε «κρατική τρομοκρατία».

Ο Πούτιν και ο Τραμπ δεν συζήτησαν το ενδεχόμενο συνάντησης «πρόσωπο με πρόσωπο» όταν μίλησαν χθες, πρόσθεσε ο Πεσκόφ, αλλά είπε ότι υπάρχει γενική κατανόηση ότι μια συνάντηση είναι απαραίτητη.

Η πιθανή άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας δεν συζητήθηκε, είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Επίσης, η Μόσχα θα λάβει υπόψη στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις το γεγονός ότι «το καθεστώς του Κιέβου γίνεται τρομοκρατικό», τόνισε ο Πεσκόφ.

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ