Κρεμλίνο: Ο TurkStream δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους αγωγούς Nord Stream

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι ο αγωγός φυσικού αερίου TurkStream δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους αγωγούς Nord Stream, που έχουν υποστεί ζημιές από εκρήξεις τον περασμένο μήνα, μετέδωσε το πρακτορείο Ria Novosti.

«Έχουν διαφορετικές δυναμικότητες» μετέδωσε το Ria Novosti, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Νωρίτερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε πει στον Τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Τουρκία είναι η καλύτερη διαδρομή για να ανακατευθυνθεί ο εφοδιασμός με φυσικό αέριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τις ζημίες που υπέστη ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream, παρά τις αυξανόμενες προσπάθειες της ΕΕ να απεξαρτηθεί από την ρωσική ενέργεια.

«Ο κόμβος αυτός, τον οποίο θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μαζί φυσικά, θα είναι επίσης μια πλατφόρμα όχι μόνο για προμήθειες, αλλά επίσης για τον καθορισμό της τιμής, επειδή αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα – το ζήτημα της τιμολόγησης», δήλωσε ο Πούτιν, στη διάρκεια συνάντησής του με τον Ερντογάν στην Αστάνα.

Πούτιν και Ερντογάν δεν συζήτησαν καθόλου για την Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν συζήτησαν τρόπους για την επίλυση της διένεξης στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti επικαλούμενο το Κρεμλίνο.

«Το θέμα της ρωσο –ουκρανικής διευθέτησης δεν συζητήθηκε», μετέδωσε το Ria Novosti επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για την κατασκευή του νέου ρωσικού σταθμού παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στο Ακουγιού της Τουρκίας, που θα «εμβαθύνει» ακόμα περισσότερο τις σχέσεις Μόσχας και Άγκυρας.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters