Κρίση! Η Μέρκελ έδιωξε από το Βερολίνο τον επικεφαλής του κλιμακίου της CIA

Η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε από την επικεφαλής του σταθμού της CIA στην αμερικανική πρεσβεία στο Βερολίνο για να εγκαταλείψουν τη χώρα, μια ασυνήθιστη δράση μεταξύ των συμμάχων που αντιπροσωπεύει μια δημόσια έκφραση του θυμού πάνω αναφερθείσες περιπτώσεις της αμερικανικής κατασκοπείας στη Γερμανία.

«Ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ στην Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έχει ζητηθεί να εγκαταλείψει τη Γερμανία,» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert σε δήλωσή του την Πέμπτη.

Μια ημέρα νωρίτερα, οι ομοσπονδιακοί κατήγοροι στη Γερμανία δήλωσε ότι η αστυνομία είχε ερευνήσει το γραφείο και διαμέρισμα ενός ατόμου με δεσμούς με το γερμανικό στρατό που είναι ύποπτο ότι εργαζόταν για την αμερικανική νοημοσύνη. Αυτές οι επιδρομές ακολούθησαν τη σύλληψη ενός υπαλλήλου ξένη υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας ο οποίος κατηγορήθηκε για την πώληση μυστικά για τη CIA.

Seibert δήλωσε ότι η αίτηση για την αναχώρηση του υπαλλήλου της CIA έγινε «με φόντο τις εν εξελίξει έρευνες της Ομοσπονδιακής Γενικού Εισαγγελέα, καθώς και τα ζητήματα που εκκρεμούν εδώ και μήνες σχετικά με τις δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ στη Γερμανία, για τις οποίες η Κάτω Βουλή του Κοινοβουλίου έχει επίσης δημιουργήσει μια κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή. «

Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν επίσης εξοργισμένοι από τις αποκαλύψεις του πρώην εργολάβου Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Edward Snowden γενικευμένης επιτήρησης των ΗΠΑ στη Γερμανία. Μεταξύ των στόχων ήταν κινητό καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μια λειτουργία που έχει έκτοτε σταμάτησε.