OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κριστίνε Λάμπρεχτ: Έτοιμη να παραιτηθεί η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας;

14/01/2023 - 10:31
Λάμπρεχτ
Share on FacebookShare on Twitter

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίνε Λάμπρεχτ (SPD) πρόκειται να παραιτηθεί την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Sueddeutsche Zeitung, η οποία επικαλείται πληροφορίες από συνεργάτες της υπουργού. Προηγουμένως είχε αναφερθεί στο θέμα και η BILD.

Η κυρία Λάμπρεχτ έχει δεχθεί τους τελευταίους μήνες έντονη κριτική τόσο από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ όσο και από στελέχη προσκείμενα στον κυβερνητικό συνασπισμό για σειρά λαθών, με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς να την καλύπτει πάντα, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό της.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό αφορούσε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της στο Instagram, το οποίο βιντεοσκοπήθηκε με την ίδια να μιλάει για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ πίσω της ακούγονταν οι κροτίδες και τα πυροτεχνήματα από τον εορτασμό της αλλαγής του έτους στο Βερολίνο. Αντικείμενο σχολίων έγινε όμως και η ουσία των δηλώσεών της. «Υπάρχει σε εξέλιξη ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης. Και σε σχέση με αυτό, κέρδισα πολλές εμπειρίες, πάρα πολλές συναντήσεις με ενδιαφέροντες και υπέροχους ανθρώπους. Και για αυτό λέω ένα ειλικρινές ευχαριστώ», είχε δηλώσει, με τη φωνή της να ξεχωρίζει οριακά από τον θόρυβο των πυροτεχνημάτων. Για «ντροπιαστική εικόνα» έκαναν λόγο οι επικριτές της.

Παλαιότερα, η Κριστίνε Λάμπρεχτ, η οποία ξεκίνησε την κυβερνητική της καριέρα ως υφυπουργός Οικονομικών του Όλαφ Σολτς στην τελευταία κυβέρνηση της Άγγελα Μέρκελ, για να αναλάβει κατόπιν το υπουργείο Δικαιοσύνης, είχε προκαλέσει σχόλια αφενός για τους χειρισμούς της στο υπουργείο ‘Αμυνας, όπου καταγράφονται σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις σε αμυντικό εξοπλισμό και αφετέρου όταν αποκαλύφθηκε ότι σε πολλά ταξίδια συνοδευόταν από τον 22χρονο γιο της, ο οποίος ταξίδευε με τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα των ενόπλων δυνάμεων και μάλιστα αναρτούσε φωτογραφίες μέσα από αυτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το 77% των Γερμανών την έκρινε ακατάλληλη για τη θέση

Σύμφωνα με την SZ, η κυρία Λάμπρεχτ δεν άντεχε το βάρος του υπουργείου Άμυνας ήδη από την αρχή της θητείας της, ενώ είχε εκμυστηρευτεί ότι δεν επιθυμούσε το συγκεκριμένο πόστο και είχε ομολογήσει ότι δεν γνώριζε τις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων.

Στην αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, ερωτώμενη σχετικά με τη στρατιωτική βοήθεια που θα προσέφερε η Γερμανία, είχε δηλώσει ότι θα έστελνε 5.000 κράνη στο Κίεβο. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν, με την αποκάλυψη μεταξύ άλλων ελλειμμάτων σε πυρομαχικά, τεχνικών ζητημάτων στα άρματα μάχης Puma που θα διέθετε η Bundeswehr στο ΝΑΤΟ και δυσκολιών στην προετοιμασία της παραγγελίας των F-35 από τις ΗΠΑ. Όλα αυτά οδήγησαν σε επανειλημμένα έντονα αιτήματα για την παραίτησή της από την αντιπολίτευση.

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση της Civey για τον ιστότοπο t-online, το 77% των Γερμανών την έκρινε ακατάλληλη για τη θέση.

Η SZ αναφέρει σήμερα ότι ως πιθανοί διάδοχοι της κυρίας Λάμπρεχτ θεωρούνται η υφυπουργός Άμυνας Σιέμτγιε Μέλερ και η εντεταλμένη της Bundestag για τις ένοπλες δυνάμεις Εύα Χεγκλ.

Tags: ΓΕΡΜΑΝΙΑΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΜΠΡΕΧΤ

Related Posts

Αρμενία - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

09/02/2026 - 21:42
Ισραήλ - Δυτική Όχθη
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

09/02/2026 - 19:11
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

09/02/2026 - 18:13

Διαβάστε Επίσης

NATO: Οι ΗΠΑ παραδίδουν στους Ευρωπαίους δύο επιχειρησιακά στρατηγεία και αναλαμβάνουν την ενιαία ναυτική διοίκηση

ΗΠΑ και Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας

Με ΝΟΤΑΜ και NAVTEX η Τουρκία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, λίγο πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν

Η Ταϊβάν αγοράζει 10 νέα C-130J αντί να αναβαθμίσει τα παλαιότερα C-130H, λόγω κόστους

Το Ισραήλ παίρνει μέτρα για να ενισχύσει τον έλεγχο στη Δυτική Όχθη – Αντιδρούν μουσουλμανικές χώρες

Σε πολυεθνική και όχι σε κρατικές αρχές η διαρροή πληροφοριών, ισχυρίζεται ο Σμήναρχος – Η κινεζική τακτική του reverse engineering

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι πιέζουν το Ποκρόφσκ, εκμεταλλευόμενοι την «ανεπαρκή» αεράμυνα

ΗΠΑ: «Κυνήγησαν» πλοίο από την Καραϊβική ως τον Ινδικό πριν το καταλάβουν – Είχε παραβιάσει την καραντίνα [vid]

Top News

Η Αλεξάνδρα Νίκα είναι έγκυος ξανά: Το συγκινητικό βίντεο με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τον γιο τους Βασίλη

Ιωάννα Τούνη: «Νομίζω μου αξίζει να πάω μια φορά ταξίδι χωρίς να πληρώνω εγώ»

Άγγελος Λάτσιος: Η φωτογραφία με την αδελφή του Λάουρα και οι ευχές για τα γενέθλιά της

«Στίβεν» το όνομα του Κινέζου πράκτορα που στρατολόγησε τον 54χρονο κατάσκοπο σμήναρχο - Έδιναν «ραντεβού» σε εστιατόριο του Πειραιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert