Αρμάδα με αεροπλανοφόρο στη Κύπρο,έτοιμη να επέμβει στη Συρία!

Βρετανοί και Γάλλοι ετοιμάζονται να στείλουν ναυτική αρμάδα στ΄ ανοιχτά της Συρίας,με βάση τη Κύπρο.

Onalert Newsroom
Αρμάδα με αεροπλανοφόρο στη Κύπρο,έτοιμη να επέμβει στη Συρία!

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Βρετανοί και Γάλλοι ετοιμάζονται να στείλουν ναυτική αρμάδα στ΄ ανοιχτά της Συρίας,με βάση τη Κύπρο.

Η “σύνθεση” της αρμάδας θα περιλαμβάνει ελικοπτεροφόρο στο οποίο θα επιβαίνουν 400 πεζοναύτες ,αντιτορπιλικά,φρεγάτες,υποβρύχιο και το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle.

Τα βρετανικά πλοία θα είναι έτοιμα να αποπλεύσουν αμέσως μετά την αποψινή τελετή λήξης των Ολυμπικακών Αγώνων,αφού εμπλέκονταν στον σχέδιο ασφάλειας των αγώνων.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή του Βρετανικού υπουργείου Άμυνας οι ναυτικές δυνάμεις θα συμμετάσχουν σε “ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο”, όπως είχε γράψει χθες το Onalert.

Όμως μετά απ΄αυτές τις ασκήσεις τα πλοία θα καταλήξουν στη Κύπρο, 150 χλμ. μακριά από τις ακτές της Συρίας.

Οι Βρετανοί επιμένουν ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία και ότι η αρμάδα θα έχει ως αποστολή την εκκένωση Βρετανών υπηκόων αν η κατάσταση εκτραχυνθεί κι άλλο.

Στην ίδια περιοχή που θα καταλήξει το γαλλικό αεροπλανοφόρο και τα βρετανικά πολεμικά πλοία, πλέουν τα σκάφη του Ρωσικού στόλου ,ο οποίος κι αυτός σύμφωνα με τη Μόσχα βρίσκεται στη περιοχή για “αποστολές εκκένωσης ρώσων πολιτών”, αν απαραστεί ανάγκη.

Η δικαιολογία για τη παρουσία τόσο μεγάλων και ισχυρών ναυτικών δυνάμεων έχει βρεθεί.
 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεραπετρίτης
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γεραπετρίτης για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Αν την εμποδίσει η Τουρκία, θα κάνουμε επιχειρησιακές παρεμβάσεις»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε τους βουλευτές πως η υλοποίηση του έργου είναι εξασφαλισμένη