OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Σε βαρύ κλίμα η συνάντηση Χριστόφια-Έρογλου

28/02/2011 - 10:09
Share on FacebookShare on Twitter

Σε βαρύ κλίμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα η αναβληθείσα συνάντηση της περασμένης Παρασκευής, του προέδρου Χριστόφια και του Ντερβίς Ερογλου, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, ο οποίος επιμένει σε διατήρηση τουρκικών εγγυήσεων και διαιώνιση του ψευδοκράτους.

Ο ‘Ερογλου είχε επίσης δηλώσει ότι η συνέχιση των εγγυήσεων της Τουρκίας περιλαμβάνεται στις κόκκινες γραμμές της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Υποστήριξε ακόμα ότι οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν ως ανεξάρτητος και κυρίαρχος λαός, κατά την έκφρασή του.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις ‘Ερογλου, συνεργάτης του προέδρου Χριστόφια κατέστησε σαφές ότι με τέτοιες θέσεις δεν μπορεί να υπάρξει κατάληξη σε λύση.

Η λύση είναι αδύνατη, πρόσθεσε ο ίδιος , αν στόχος είναι η παγίωση του ψευδοκράτους, το οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας με ψηφίσματά του θεωρεί άκυρο και παράνομο και καλεί όλες τις χώρες να μην το αναγνωρίσουν.

Οι επαφές του συμβούλου του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Κουντρέτ Οζερσάι, στη Νέα Υόρκη εκνεύρισαν τον πρόεδρο Χριστόφια και γι’ αυτό δεν πήγε στη συνάντηση της Παρασκευής, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η τουρκοκυπριακή εφημερίδα » Κίπρις».

Οι επαφές του συμβούλου του Ντερβίς ‘Ερογλου στη Νέα Υόρκη αντιμετωπίστηκαν με δυσαρέσκεια από την ελληνοκυπριακή πλευρά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει επίσης ότι η ε/κ πλευρά, μετά την προχθεσινή είδηση της «Κίπρις», υπό τον τίτλο »Ετοιμάζεται σχέδιο», άρχισε να διερευνά τις επαφές του κ. Οζερσάι στη Νέα Υόρκη και ζήτησε εξηγήσεις από τα Ηνωμένα ‘Εθνη.

Ο κ. Οζερσάι, στη συνάντησή του με τον βοηθό γγ του ΟΗΕ, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, Λιν Πάσκο, πρότεινε την ετοιμασία ενός διαδικαστικού σχεδίου και τη διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης τον Απρίλιο.

Διπλωματικές πηγές, σύμφωνα πάντα με την «Κίπρις», αναφέρουν ότι οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ είδαν με θετικό μάτι την πρόταση της τουρκοκυπριακής πλευράς για διαδικαστικό σχέδιο. Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι μετά τις επαφές του κ. Οζερσάι στη Νέα Υόρκη, οι Ελληνοκύπριοι προσπάθησαν να συλλέξουν, από αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, πληροφορίες για τις επαφές αυτές.

Η «Κίπρις» υποστηρίζει ότι η μη μετάβαση του προέδρου Χριστόφια στην προχθεσινή προγραμματισμένη συνάντηση, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών, συνδέεται με τις εξελίξεις που ακολούθησαν τις επαφές Οζερσάι στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα γράφει ότι μετά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή οι κ. Ντάουνερ και ‘Ερογλου, ο Ειδικός Σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για την Κύπρο, ισχυρίστηκε – όπως γράφει – ότι οι συνομιλίες αναβλήθηκε για λόγους υγείας του κ. Χριστόφια.

Tags: ΚΥΠΡΟΣ

Related Posts

Εθνική Φρουρά
ΚΥΠΡΟΣ

Συναγερμός στην Εθνική Φρουρά Κύπρου: «Εξαφανίστηκαν» 13 κιλά εκρηκτικών – Τα σενάρια που εξετάζονται

30/01/2026 - 16:20
Γεραπετρίτης
ΚΥΠΡΟΣ

Γεραπετρίτης για Κυπριακό: «Νέες συνομιλίες όταν ωριμάσουν οι συνθήκες» – Τι είπε για Συρία και Λιβύη με τον ΓΓ του ΟΗΕ

29/01/2026 - 08:33
Hisar
ΚΥΠΡΟΣ

Hisar: Η Τουρκία ανέπτυξε αντιαεροπορικό σύστημα του Steel Dome στα κατεχόμενα, γράφουν κυπριακά ΜΜΕ

26/01/2026 - 17:22

Διαβάστε Επίσης

Μάχιμη θητεία: Βολές και χρήση FPV για τους οπλίτες – Το νέο μοντέλο εκπαίδευσης

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα

Σαν σήμερα: To 1960 η Γαλλία γίνεται η τέταρτη χώρα που κατέχει πυρηνικά όπλα

Τραμπ: Αναμένει εντός ενός μήνα να καταλήξει σε συμφωνία με το Ιράν, «αλλιώς οι συνέπειες θα είναι τραυματικές»

Ουκρανία: Η Γερμανία θα στείλει πυραύλους για Patriot, αν στείλουν και οι άλλοι σύμμαχοι – Η Βρετανία παραδίδει πυραύλους LMM

Επιφυλακτικός ο Νετανιάχου για μια συμφωνία με το Ιράν: «Ο πρόεδρος Τραμπ δημιουργεί τις συνθήκες»

ArianeGroup: Γαλλία και Γερμανία συζητούν την ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού βαλλιστικού πυραύλου – «Μιλάμε για εμβέλεια τουλάχιστον 1.000 χιλιομέτρων»

Arctic Sentry: Η Σουηδία στέλνει Gripen και ειδικές δυνάμεις να περιπολούν στην Γροιλανδία, στο πλαίσιο της νέας αποστολής του NATO

Top News

Ο Γεωργιάδης απαντά στην Κωνσταντοπούλου: «Πήγε με robe de chambre στο ΑΤ για να μου κάνει μήνυση και έγινε ρεζίλι»

Κωνσταντίνος Βασάλος: Σιχαίνομαι τον Άγιο Βαλεντίνο και ότι πρέπει να κάνουμε κάτι επειδή είναι γιορτή

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Ήταν μία πολύ ωραία Eurovision βραδιά σε πείσμα πολλών μίζερων

Το πρώτο Ψυχοσάββατο του χρόνου και τα κόλλυβα που μπορούμε να φτιάξουμε

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert