Τι είπε στους καταδρομείς ο Κύπριος ΥΕΘΑ

Επιδίωξη μας είναι «να καταστεί η Εθνική Φρουρά ένας σύγχρονος και ευέλικτος στρατός ευρωπαϊκών προδιαγραφών, ικανός να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις των καιρών και να υπερασπισθεί την ελευθερία της πατρίδας και την αξιοπρέπεια του λαού μας, ως αξιόμαχη και αξιόπιστη αποτρεπτική δύναμη», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης. 

   

Απευθυνόμενους στους νέους καταδρομείς, ο Δ.Ηλιάδης είπε: «Εσείς οι νέοι καταδρομείς, έχετε σημαντικό ρόλο να διαδραματίσετε. Είμαι σίγουρος ότι θα φανείτε αντάξιοι της εμπιστοσύνης μας. Αφοσιωθείτε στην αποστολή σας και επανδρώστε επάξια τις Μοίρες Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς». 

   

Ο κ. Ηλιάδης είπε τέλος ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά οι πολιτείες και οι κοινωνίες κρίνονται στα δύσκολα. «Και μείς είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με θέληση, συνέπεια και υπευθυνότητα για να ανατρέψουμε την τουρκική κατοχή, να ανακόψουμε τον εποικισμό, να αποτρέψουμε τον εφιάλτη και την κατάρα της διχοτόμησης. Στόχος μας είναι μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρος, ένα νησί της ειρήνης, της δημιουργίας και της προόδου για όλους τους νόμιμους κατοίκους του», κατέληξε.