Αναστασιάδης: Ο Πρόεδρος της Κύπρου έτοιμος να συνεργαστεί με Ακιντζί – Γκουτέρες

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναστασιάδης

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είναι, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, έτοιμος να συνεργαστεί με τον Γενικό Γραμματέα και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη για τη συμφωνία Όρων Αναφοράς και την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, απαντώντας στον ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος, βεβαίως, για τη συνάντηση στο Βερολίνο, την οποία ο ίδιος είχε προτείνει και επιδιώξει.

«Ελπίζουμε ότι η τουρκική πλευρά και ιδιαίτερα η Τουρκία, θα επιδείξει ανάλογη πολιτική βούληση, θα εγκαταλείψει θέσεις που προτάχθηκαν στο προηγούμενο διάστημα από την τουρκική κυβέρνηση και δεν θα υποσκάψει την προσπάθεια, όπως έγινε τον Σεπτέμβριο στις διαβουλεύσεις με την κα Λουτ», είπε.

Εν πάση περιπτώσει, πρόσθεσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η ελληνοκυπριακή πλευρά όχι μόνο έχει σαφή θέση, αλλά επιδιώκει την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, στοχεύοντας σε μια βιώσιμη και λειτουργική λύση που θα απαλλάσσει τη χώρα μας από την τουρκική κατοχή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / ΚΥΠΕ | Φωτογραφία Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες
ΚΟΣΜΟΣ

ΓΓ ΟΗΕ για Κυπριακό: Να είμαστε καλά προετοιμασμένοι στην επόμενη πενταμερή για να καταλήξουμε σε λύση

«Θα εργαστούμε σε διαβούλευση με όλες τις πλευρές, για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την επιτυχία της συνάντησης» είπε ο Αντόνιο Γκουτέρες

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν για Κυπριακό: Καμία διαδικασία επίλυσης δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς την αποδοχή των τουρκικών θέσεων

«Παρακολουθούμε προσεκτικά κάθε κίνηση των κύκλων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις εντάσεις στην περιοχή μας» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος