Κατεχόμενα: Επιβεβαιώνεται το σενάριο για ρωσικό αντιαεροπορικό πύραυλο

Τα Κατεχόμενα βρίσκονται σε «αναβρασμό» μετά τις τρομερές εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, με τις έρευνες να καταλήγουν όπως φαίνεται στην διασταύρωση των δεδομένων και των εκτιμήσεων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα για το τι πραγματικά ήταν το ιπτάμενο αντικείμενο που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον διεθνώς.

Όπως φαίνεται το επικρατέστερο σενάριο επιβεβαιώνεται, αναφορικά με τις εκρήξεις στα Κατεχόμενα, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες από τα Κατεχόμενα κάνουν λόγο για ρωσικό πύραυλο που εκτοξεύθηκε από πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας.

Το ιπτάμενο αντικείμενο που έπεσε τη νύκτα στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο φαίνεται ότι ήταν ρωσικής κατασκευής πύραυλος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι.

«Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι ότι ο ρωσικής κατασκευής πύραυλος, τμήμα συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας που ενεργοποιήθηκε την περασμένη νύκτα εν όψει αεροπορικού πλήγματος κατά της Συρίας, ολοκλήρωσε την τροχιά του και έπεσε στην χώρα μας αφού έχασε τον στόχο του», δήλωσε ο Οζερσάι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η σύνδεση με τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

Πράγματι, είναι αρκτά πιθανό να συνδέεται με τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη σε περιοχές της Συρίας,

Ειδικότερα, αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον συριακών στρατιωτικών θέσεων στη Χομς και στα προάστια της Δαμασκού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι και να τραυματιστούν άλλοι τουλάχιστον 21, μεταδίδουν συριακά κρατικά ΜΜΕ.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν τους πυραύλους, οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά αεροσκάφη που πέταγαν στον εναέριο χώρο του Λιβάνου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ