Κυπριακό: “Στόχος η απαλλαγή από την κατοχή και η επανένωση ” διαμήνυσε ο Αναστασιάδης

Κατηγορηματικό το μήνυμα του Προέδρου της Κύπρου ένεκα της 25ης Μαρτίου.

Κυπριακό: “Στόχος η απαλλαγή από την κατοχή και η επανένωση ” διαμήνυσε ο Αναστασιάδης

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το δικό του ιδιαίτερο μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο Νίκος Αναστασιάδης αναφερόμενος στον Αγώνα για την Ανεξαρτησία των Ελλήνων και την τεράστια συμβολή του στον ελληνισμό, μίλησε για τις αξίες και τα ιδανικά για τα οποία οφείλει κάποιος να αγωνιστεί, ενώ υπογράμμισε πως στόχος είναι η απαλλαγή από την κατοχή και η επανένωση.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι το πιο σημαντικό δίδαγμα από τον αγώνα του 1821 αλλά και του 1955 είναι η ενότητα, ενώ παράλληλα, σημείωσε ότι είναι καλά γνωστό πως “δεν είναι οι μεταξύ μας διαφορές που απέτρεψαν τη λύση του Κυπριακού, αλλά οι αδιάλλακτες τουρκικές θέσεις που, δυστυχώς, επαναλαμβάνονται εδώ και 45 ολόκληρα χρόνια, αμέσως μετά την εισβολή και την κατοχή».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντούσε σε ερωτήσεις εξερχόμενος από τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στη Λευκωσία, μετά την τέλεση της πανηγυρικής δοξολογίας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σε ερώτηση για το μήνυμα της Ημέρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι είναι «μια μέρα που υπενθυμίζει ότι λαοί που μένουν πιστοί στις αρχές, στις αξίες, στις παραδόσεις, στον πολιτισμό τους και ανεξάρτητα κάτω από ποιές συνθήκες διαβιούν, πενίας, μπορούν ενωμένοι να επιτύχουν αυτό που αποτελεί σήμερα τη σύγχρονη Ελλάδα».

Ερωτηθείς πόσο αναγκαία είναι αυτή η ενότητα τώρα για την Κυπριακή Δημοκρατία, υπό το φως των κρίσιμων στιγμών που διάγουμε και ενόψει και της συνάντησης Ελλάδας – Τουρκίας στις 12 Απριλίου και της υποβολής της έκθεσης της κ. Λουτ στις 15 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε ότι «δεν υπάρχει αγώνας που να επιτύχει όταν εκείνοι που θα πρέπει να τον δώσουν είναι διαιρεμένοι».

«Συνεπώς το πιο σημαντικό αλλά και το δίδαγμα μέσα τόσο από τον αγώνα του ‘21 αλλά και του ‘55 είναι η ενότητα», είπε.

Συνεπώς, πρόσθεσε, «αυτό που θα πρέπει επιτέλους να γίνει συνειδητό από όλους μας είναι πως από την ώρα που κοινός στόχος είναι η απαλλαγή από την κατοχή, κοινός στόχος είναι η επανένωση αυτού του τόπου – αλλά με βάση κάποιες αρχές, μιας λύσης που θα είναι λειτουργική, θα είναι βιώσιμη, θα δημιουργεί ένα κράτος ανεξάρτητο, κυρίαρχο, μακράν των οποιωνδήποτε επιρροών, ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος – τότε δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να υπάρχουν διαφωνίες ή να μην ομονοούμε και ως προς τους τρόπους επίτευξης αυτού του στόχου».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε επίσης ότι «είναι καλά γνωστό, βεβαίως, ότι δεν είναι οι μεταξύ μας διαφορές που απέτρεψαν τη λύση του Κυπριακού, αλλά οι αδιάλλακτες τουρκικές θέσεις που, δυστυχώς, επαναλαμβάνονται εδώ και 45 ολόκληρα χρόνια, αμέσως μετά την εισβολή και την κατοχή».

Πηγή: Offsite 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

παρενόχληση - Δένδιας
ΚΥΠΡΟΣ

Τουρκική παρενόχληση δι’ ασυρμάτου στα αεροσκάφη που μετέφεραν τον Νίκο Δένδια και τους ΥΠΑΜ Γαλλίας και Ολλανδίας στην Κύπρο

Η παρενόχληση περιλάμβανε παρεμβολές στις ραδιοεπικοινωνίες από τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου του ψευδοκράτους στην Τύμπο.

Κύπρος - Γαλλία
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν συμφωνία για παρουσία γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στο νησί

Τα σχέδια για τη συμφωνία ανάμεσα σε Γαλλία και Κύπρο είχαν ανακοινωθεί τον Απρίλιο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, κατά την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν.