Κορονοϊός: Αυξάνονται τα θετικά κρούσματα στις δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς

Όπως είχε γίνει γνωστό πριν από λίγες ημέρες, ο κορονοϊός είχε «χτυπήσει» τις κυπριακές στρατιωτικές δυνάμεις της Κύπρου, αφού ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης είχε βρεθεί θετικός, έπειτα από τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί στις αρχές της βδομάδας.

Ωστόσο από ότι φαίνεται, ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των στελεχών της Εθνικής Φρουράς, όπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ενώ ακόμα και ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας βρίσκεται σε «καραντίνα».

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Υπουργείο Άμυνας, συνολικά 65 πρόσωπα εντοπίστηκαν αυτό το διάστημα θετικοί στον κορωνοϊό και τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων ενώ συνολικά 128 πρόσωπα βρίσκονται σε καραντίνα ως επαφές επιβεβαιωμένων περιστατικών κορωνοϊού.

Ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης είναι θετικός στον κορωνοϊό ενώ ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης βρίσκεται σε περιορισμό, όπως προβλέπουν τα πρωτοκολλα, παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα του τεστ του είναι αρνητικό.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πετρίδης εάν δεν παρουσιάσει συμπτώματα και κατόπιν δεύτερης εργαστηριακής εξέτασης, θα επανέλθει στα καθήκοντα του την προσεχή Πέμπτη.

Με πληροφορίες από: Philenews