Κυπριακό: Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μηνός το τετ-α-τετ Ακιντζί και Αναστασιάδη

Μετά τις επαφές που είχε η Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Τζειν Λουτ τόσο με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη όσο και με τον Μουσταφά Ακιντζί, οι δύο άνδρες επικοινώνησαν τηλεφωνικώς και συνεννοήθηκαν για τον προγραμματισμό συνάντησης σε λίγες βδομάδες.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, συμφώνησαν για νέα συνάντηση, με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επισκέψεις που πραγματοποίησε η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ακκιντζί συμφώνησαν όπως συναντηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομου Προδρόμου, σχολιάζοντας την συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε μεταξύ άλλων πως όπως η Ελλάδα στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων έχει προσφερθεί και έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της πως δεν θεωρεί αναγακίο να είναι εγγυήτρια δύναμη μετά τη λύση, αναμένουμε κάτι ανάλογο και από την Τουρκία. 

Πηγή: Offsite