Κύπρος: Έφοδος της Αστυνομίας σε διαμέρισμα πλησίον της Πρεσβείας των ΗΠΑ

Στο διαμέρισμα το οποίο βρίσκεται κοντά στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Λευκωσία, διαμένει άνδρας με αμερικανική υπηκοότητα, αραβικής καταγωγής.

Σοβαρή αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή της Αμερικανικής Πρεσβείας στη Λευκωσία, λόγω αστυνομικής επιχείρησης. Πραγματοποιήθηκε έφοδος σε συγκεκριμένο διαμέρισμα κατόπιν εξασφάλισης σχετικού εντάλματος έρευνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου διαμερίσματος φέρεται άνδρας αραβικής καταγωγής, ο οποίος είναι κάτοχος αμερικανικού διαβατηρίου. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για ανεύρεση ενός drone, καθώς και δεκάδες tablet εντός του διαμερίσματος, τα οποία κατασχέθηκαν.

Παράλληλα, υπήρξε άμεση ενημέρωση των αρμοδίων της Πρεσβείας των ΗΠΑ για το συμβάν και τα ανευρεθέντα αντικείμενα.

Στο διαμέρισμα εντοπίσθηκαν δεκάδες ηλεκτρονικά και άλλα gadget, λόγω του ότι εκεί λειτουργεί παράτυπη παραγωγική σχολή. Η έρευνα της Αστυνομίας διεξήχθη στο πλαίσιο διερεύνησης της συγκεκριμένης σχολής αυτής, η οποία λειτουργεί άνευ αδείας, όπως επισημάνθηκε από αστυνομικές πηγές.

Τα κατασχεθέντα έχουν παραληφθεί και κατασχέθηκαν από το πρωί για το αδίκημα που αφορά τον περί Ιδιωτικών Σχολείων και Φροντιστηρίων Νόμο του 1971 (Ν. 5/1971). Μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας βρίσκονται εντός του χώρου και συνεχίζουν τις έρευνες.