Κύπρος: «Μαύρη τρύπα» στο στρατό από το κύμα φυγής συμβασιούχων οπλιτών

Κύμα φυγής συμβασιούχων οπλιτών απειλεί τον Κυπριακό Στρατό. Κατα μέσο όρο ένας στους τέσσερις που προσέλαβε το υπουργείο Άμυνας για να καλυφθούν τα κενά από τη μείωση της θητείας, παραιτήθηκε ή δεν επιδίωξε την ανανέωση της σύμβασής του. Σε ορισμένες περιπτώσεις καταγράφεται διακοπή της σύμβασης για ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα.

Σύμφωνα, με τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου η κατάσταση με τους συμβασιούχους οπλίτες, από το 2016 που καθιερώθηκε ο θεσμός έως και σήμερα είναι η εξής:

Ειδικότερα, στην πρώτη σειρά:


Στη δεύτερη σειρά:
 

Στην τρίτη σειρά προσλήφθηκαν 357 συμβασιούχοι οπλίτες, παραιτήθηκαν 53 και τερματίστηκαν οι υπηρεσίες τριών. Στην τέταρτη σειρά προσλήφθηκαν 128 συμβασιούχοι οπλίτες, παραιτήθηκαν 14 και τερματίστηκαν οι υπηρεσίες τριών. Στην πέμπτη σειρά προσλήφθηκαν 74 συμβασιούχοι οπλίτες και παραιτήθηκαν έξι.

Για το οξύ πρόβλημα των κενών θέσεων που δημιουργούνται  το Υπουργείο Άμυνας προχωρεί στην πρόσκληση νέων υποψηφίων από τον ετήσιο τελικό πίνακα που καταρτίζεται για την αναπλήρωση των αποχωρούντων σε τακτές περιόδους κατά τη διάρκεια του έτους. 

ΠΗΓΗ: philenews.com