OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: «Δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα» λέει ο Αναστασιάδης

07/09/2019 - 06:37
Αναστασιάδης
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα, βρίσκεται μια διαδικασία εν εξελίξει» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά την άτυπη κοινωνικού χαρακτήρα συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί και την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, σε μια πολύ σημαντική ημέρα για το Κυπριακό.

Σε χθεσινές δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «δεν έγινε οποιαδήποτε συζήτηση κατά τη διάρκεια της μικρής δεξίωσης, απλά φιλικές ανταλλαγές και αστεϊσμοί. Αλλά βεβαίως και η έκφραση ελπίδας και η ενθάρρυνση της κ. Λουτ να συνεχίσει την προσπάθεια, με την ελπίδα να καταλήξουμε σε κάτι που θα δημιουργεί προοπτικές για δημιουργικό διάλογο».

Ερωτηθείς πώς θα συνεχιστεί η προσπάθεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «είναι θέμα της κ. Λουτ με τις επαφές που θα έχει και με τις εγγυήτριες δυνάμεις να κρίνει ή να προετοιμάσει κάτι το οποίο να αποτελεί τη βάση για τους όρους αναφοράς».

Προοπτική συνάντησης με Γκουτέρες ;

Σε άλλη ερώτηση σε σχέση με την προοπτική της κοινής συνάντησης με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «αυτή την ώρα, εκείνο που γνωρίζω είναι ότι το βέβαιο είναι ότι θα τον συναντήσω».

Ως προς το αν υπάρχει απογοήτευση που δεν ευοδώθηκε αυτή η προσπάθεια παρά την αρχική συναντίληψη, είπε «δεν υπάρχει απογοήτευση, δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα, βρίσκεται μια διαδικασία εν εξελίξει, συνεπώς ας περιοριστούμε μέχρι εδώ».

Για σοβαρές συζητήσεις οι οποίες ήταν αρκετά επικεντρωμένες, μίλησε η Τζέιν Χολ Λουτ, σε σύντομη δήλωσή της απόψε κατά την άτυπου κοινωνικού χαρακτήρα συνάντησή της με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Η κ. Λουτ, η οποία καθόταν μαζί με τους δύο ηγέτες, αφού τους καλωσόρισε είπε ότι είχαν «σοβαρές συζητήσεις οι οποίες ήταν αρκετά επικεντρωμένες».

Σημείωσε ότι «πρόκειται για συνεχιζόμενη προσπάθεια και οι δύο ηγέτες έχουν δεσμευθεί να συνεχίσουν τη διαδικασία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / ΚΥΠΕ

Tags: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΚΥΠΡΙΑΚΟΚΥΠΡΟΣΛΟΥΤΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΚΙΝΤΖΙΟΗΕΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

παρενόχληση - Δένδιας
ΚΥΠΡΟΣ

Τουρκική παρενόχληση δι’ ασυρμάτου στα αεροσκάφη που μετέφεραν τον Νίκο Δένδια και τους ΥΠΑΜ Γαλλίας και Ολλανδίας στην Κύπρο

08/06/2026 - 00:04
Κύπρος - Γαλλία
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν συμφωνία για παρουσία γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στο νησί

07/06/2026 - 17:45
SAFE - Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ

SAFE: Η Κύπρος γίνεται το 6ο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εντάσσεται στο πρόγραμμα

01/06/2026 - 16:48

Διαβάστε Επίσης

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από Πανεπιστήμιο MIT με έμφαση στα θαλάσσια drones [vid, pics]

Τραμπ: «Τα Στενά του Ορμούζ θα ανοίξουν την Παρασκευή – Τώρα που τέλειωσε το θέμα του Ιράν, θα επικεντρωθώ στην Ουκρανία»

«Κόντρα» Δαβάκη – Κατρίνη για τη συμφωνία της γαλλικής Safran με την τουρκική Baykar

Eurosatory 2026: Κλειστά τα περίπτερα δώδεκα ισραηλινών εταιρειών – Διπλωματικές εντάσεις ανάμεσα σε Γαλλία και Ισραήλ

Ιράν και ΗΠΑ έχουν ήδη υπογράψει «ψηφιακά» το Μνημόνιο Κατανόησης – Αναμένεται η επίσημη τελετή υπογραφής

Λίβανος: Ένας νεκρός από ισραηλινή επιδρομή στο νότο, παρά την ανακοίνωση της συμφωνίας ΗΠΑ – Ιράν

Υεμένη: Δεξαμενόπλοιο δέχθηκε επίθεση από «μικρή λέμβο» στον Κόλπο του Άντεν

Ισπανία: «Καμπανάκι» για την έλλειψη προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις – «Δεν υπάρχει ενδιαφέρον και κίνητρο»

Top News

Σκολίωση: Οι 9 πιο συνηθισμένοι μύθοι που καθυστερούν τη διάγνωση και τη θεραπεία

Η Δανάη Μπάρκα για την πρόταση γάμου: Eίδαμε το εκκλησάκι και μου είπε «εδώ θα σε παντρευτώ τον Ιούνιο»

Η Αλεξάνδρα Νίκα έδειξε στους followers της δώρα που έλαβε για την κορούλα που απέκτησε με τον Κωνσταντίνο Αργυρό

Βασίλης Σίμος: «Ο πατέρας μου σκοτώθηκε, τον χτύπησε βανάκι εταιρείας και ούτε μια συγγνώμη δεν ζήτησαν»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert